Informer Udarno

Bizarno: Djevojčica (12) pobjegla sa očuhom – traži od majke da se razvede

Jedna žena iz Kine se našla usred scenarija Nabokovljeve “Lolite“, kada je dobila mail od svoje maloljetne kćeri koja je prije dvije godine pobjegla sa njenim suprugom a svojim očuhom.

Naime, kćer gospođe Huang pobjegla je sa očuhom Liom kada je imala samo 12 godina. Dvije godine kasnije, majka je od nje dobila mail sljedećeg sadržaja:

Ja sam sada Liuova žena, prihvati to. Više od dvije godine smo zajedno, a prije dva mjeseca smo dobili kćerku. Molim te, razvedi se od njega – napisala je djevojčica majci.

Huang se prvi put udala 1996. godine a godinu dana kasnije dobila djevojčicu, koju Huangin muž nije želio. Pošto ju je napustio jer mu nije rodila dječaka, majka je odlučila da kćerku odgoji sama. Godinama, kako je djevojčica rasla, Huang je primjetila da joj kćerka baš pati što nema oca.

Zato je odlučila da se ponovo uda, i to upravo za Liua. Iako je mislila da će joj novi brak omogućiti bolji i lagodniji život, prevarila se.

U sakou Liua Huang je često pronalazila poruke od kćerke i to eksplicitnog sadržaja, ali nije obraćala mnogo pažnje. Međutim nakon dobijenog maila i dvogodišnjeg nestanka kćerke, majci je sve postalo jasno. Šokirana, odmah je pozvala policiju.

Liu je ubrzo nakon poziva uhapšen i osuđen na 11 godina zatvora a djevojčica je protiv svoje volje vraćena kući, prenosi Telegraf.rs

Informer.ba