BiH Informer Region Udarno Vijesti

FOTO: Zapalili se panormaski baloni u oluji nedaleko od Ljubljane. Putnici u panici iskakali iz njih

Više je osoba teško povrijeđeno, a prema još neslužbenim informacijama najmanje dvije su poginule, u teškoj nesreći kod mjesta Ig blizu Ljubljane, gdje su se u četvrtak ujutro srušila dva balona u kojima je bilo ukupno 32 ljudi.

Po prvim podacima povrijeđeno ih je 15, od čega šestoro teže. Radi se o teškim opekotinama, a državna služba za zaštitu i spašavanje koja vodi akciju navela je da su unesrećeni pali iz balona koji su se zapalili u vazduhu.

Na mjesto nesreće upućeno je više vozila hitne službe. Nesreću ispituje i policija. Panoramski izleti balonima koji traju u prosjeku tri do četiri sata u Sloveniji su popularni način zabave za domaće i strane turiste, te način za proslavljanje pojedinih prigoda poput rođendana. Obavljaju se samo po lijepom vremenu.

Prema neslužbenim informacijama koje su jutros objavili slovenski mediji, vjeruje se da je nesreći kumovala neočekivana oluja na području Ljubljane, a baloni su se zapalili nakon što su posade javile da ih moraju spustiti.

Više informacija o nesreći policija će objaviti naknadno.
Zurnal24 piše da je vjerojatno munja zapalila balon, a nakon toga su putnici u panici počeli iskakati kako bi se spasili od vatre.

Informer.ba