Informer Izdvojeno Region Vijesti

Grom udario u avion iznad Herceg Novog, nema povrijeđenih

Prava drama odvijala se u avionu “Croatia Airlinesa” na letu Zagreb – Podgorica, kada je u letjelicu, u kojoj je bilo pedesetak putnika iz Crne Gore, iznad Herceg Novog udario grom, a srećom niko nije povrijeđen.

Incident se dogodio juče, kada su na letu ka Podgorici, putnici koji su sjedeli na sjedištima do prozora vidjeli kako grom udara u avion, zatim su ugledali plamen i osjetili jake turbulencije.

Podgorički Dan piše da je paniku, vrisku, dramu i dječji plač pokušavala da smiri posada.

Pilot je odlučio da avion prinudno spusti na dubrovački aerodrom, gdje su majstori provjerili tehničku ispravnost i utvrdili da je let nemoguć, a potom su putnici autobusom prebačeni do Podgorice.

Prema pisanju Dana, avion je na vrijeme poletio sa zagrebačkog aerodroma “Pleso”, a tokom cijelog leta bile su jake turbulencije.

Smetnje pilotu pričinjavali su i gusta magla i jaki udari vjetra.

Kada se avion približavao podgoričkom aerodromu, desilo se nešto nesvakidašnje – grom je udario u avion.

Pedesetak putnika je potom sat vremena provelo na aerodromu Ćilipi jer su avio-mehaničari pokušavali da poprave avion.

Kada su saznali da na avionu postoji rupa od udara groma, putnici su postali svjesni kakva im je opasnost prijetila, pa su sa olakšanjem prihvatili predlog hrvatske aviokompanije da se od Dubrovnika do Podgorice prebace automobusom.

Direktor aerodroma Podgorica Dragan Milanović potvrdio je da avion “Croatia Airlinesa” nije sletio na podgorički aerodrom već na Ćilipe.

On je istakao da je juče od podneva meteorološka situacija u Crnoj Gori bila jako loša.

Milanović je objasnio da u situacijama kada je meteo situacija izuzetno loša, isključivo posada aviona odlučuje hoće li poleteti ili ne.

“U principu, grmljavina je jako nepovoljna za avione, kao i udari vetra, tako da posada u takvim situacijama odlučuje hoće li poletjeti ili ne. Za to su obučeni. Mi smo tu da pružimo podršku“, rekao je Milanović.

Nezavisne/Informer.ba