Informer Izdvojeno Jet set Showbiz

Model Amina Hasanović polako osvaja tržište Njemačke

Mlada Sarajka Amina Hasanović polako ali uspješno gradi karijeru modela u Njemačkoj, naime ova simpatična učenica Prve gimnazije boravivši u Austriji i Njemačkoj prošle godine, sasvim slučajno su je zapazili agenti i fotografi koji je ovo ljeto ponovno pozivaju da posjeti ovu zemlju kako bi nastavili saradnju.Samo za naš portal otkriva kako se zainteresovala za modu te koji su joj to planovi za budućnost:

“Ljubav prema modi krenula je ‘od malih nogu’ . Uvijek sam vodila računa o svom izgledu i ponašanju. Provodila sam dosta vremena birajući, a kasnije i eksperimentišući odjećom. Ta ljubav se kroz godine sve više razvijala i sada zauzima jako bitan dio mog života.

Moda nije za mene samo izgledati dobro. To je definitivno način izražavanja. Svaka kreacija govori nešto, koliko o kreatoru toliko i o osobi koja se odluči upravo za taj odjevni predmet.
Volim pratiti stalne promjene i dešavanja u tom svijetu. To je upravo ono sto mi se najvise sviđa i najviše mi odgovara.

Otkako sam dio ovog svijeta mogu reći da sam se dosta izgradila kao ličnost, unijela promjena u život, a također i proširila svoje vidike zahvaljujući novim iskustvima i ljudima koje sam upoznala.
Imam veliku želju da se u ovom poslu isprobam više u inostranstvu. Zahvaljujući kontaktima sa fotografima i agentima koje sam igrom slučaja ostvorila tokom boravka u Njemačkoj prošle godine, trenutno radim na tome da se se predstavim i učestvujem u nekim modnim događajima na tom području u bližoj budućnosti.”

Adi Hodžić/Informer.ba