BiH Informer Vijesti

Neispravno 57 posto autobusa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da je utvrđena tehnička neispravnost kod 57 posto  autobusa koji su tokom akcije pojačane kontrole tehničke ispravnosti vozila upućeni na vanredni tehnički pregled.

U akciji pojačane kontrole tehničke ispravnosti autobusa, od 16. do 22. jula, na vanredni tehnički pregled upućena su 222 autobusa, od čega je za 127 utvrđena neispravnost.

Zbog tehničke neispravnosti uređaja za zaustavljanje, uređaja za upravljanje, tahografa i pneumatika, iz saobraćaja su isključena 72 autobusa.

Od ukupnog broja autobusa koji su upućeni na vanredni tehnički pregled, 15 autobusa nije podvrgnuto tom pregledu.

Od maja do juna 2012. godine došlo je do povećanja broja autobusa koji su učestvovali u saobraćajnim nezgodama za 12,5 posto“, navodi se u saopštenju i dodaje da se broj autobusa koji su učestvovali u saobraćajnim nezgodama od januara do juna smanjio za sedam posto u odnosu na isti period prošle godine.

U akciji je obavljena kontrola tehničke ispravnosti i drugih vozila, a na vanredni tehnički pregled upućeno je 336 ostalih vozila, od kojih je neispravnost utvrđena za 214 vozila ili 63 posto.

Akciju provodi MUP Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Srpske i Asocijacijom tehničkog pregleda Republike Srpske.

Iz MUP-a najavljuju da će i u narednom periodu nastaviti sa izvođenjem ovakvih akcija s ciljem povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Nezavisne/Informer.ba