Informer Izdvojeno Nogomet Sport

Pape optimista: Ni Portugalci nisu oduševljeni s nama

Selektor Safet Sušić uoči žrijeba baraža u Poljskoj želio je izbjeći Portugal. Međutim, sudbina je htjela da se ponovo istorija od prije dvije godine. Posljednja prepreka za odlazak na EP bit će evropski brazilci.

“Šta se može. Nismo imali sreće. Htjeli smo ih izbjeći, ali… Da je bar revanš kod nas”, bila je prva Sušićeve reakcija, dodavši:

“Nisu ni oni zadovoljni. Upravo sam u društvu njihove delegacije. I oni su htjeli izbjeći nas”.

Selektor je naglasio da je dodatni hendikep činjenica da ćemo nastupiti bez trojice defanzivaca, a posebno je naglasio nedostatak Mensura Mujdže i Saše Papca, prenosi SCsport.

“Moramo naći zamjenu za igrače koji će nam nedostajati, posebno za Mujdžu koji će zbog povrede duže vremena biti van terena”, kazao je Sušić, naglasivši:

“Portugalci su brzi, tehnički igraju dobro i potrebna mi je sto posto spremna ekipa. Ako budemo plakali nećemo ništa dobiti. Treba se okrenuti utakmici, pronaći zamjene i izaći igrati. Nismo ista reprezentacija kao prije dvije godine. Imamo iskustva, bolji smo nego prije dvije godine, a ne vjerujem da su Portugalci jači nego u baražu za SP. Ronaldo? Igrao je protiv Danska, pa su izgubili. Dobit ću kasetu s te utakmice, gledat ću, ali ne vjerujem da će biti tajni. Upoznat će i oni nas”.

 

Informer.ba