Informer Izdvojeno Tradicionalna medicina Zdravlje

Prirodne metode za uklanjanje mladeža

Razlozi za nastanak mladeža na tijelu su brojni. Istraživanja  ukazuju na to da uzrok može biti hrana koju majka unosi tokom trudnoće, ali to još uvijek nije naučno potvrđeno.

Mladeži koje dobijemo kad se rodimo mogu se smanjiti na par načina. Mi vam donosimo pet savjeta.

1. Led

Led je poznat po tome što steže pore kože i pomaže u smanjenju mladeža. Koristite dvije do tri kockice umotane u tkaninu. Utrljajte nježno na mladež i držite oko pet minuta. Za najbolje rezultate tretman ponavljajte svakodnevno.

 

2. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje hidratizira koži i omekšava njenu strukturu. Izmasirajte zahvaćena područja maslinovim uljem. Radite to svaki dan, po 10 minuta.

 

3. Vitamin E

Vitamin E je poznat po svojim antioksidansnim svojstvima. Koristite ulje koje sadrži vitamin E, jer je učinkovito u lječenju mladeža. Čak i konzumacija hrane obogaćene ovim nutritijentom je vrlo korisna. Pored vitamina E, od koristi vam mogu biti i namirnice koje sadrže viramine A i C.
4. Limun
Limun je poznat kao prirodni izbjeljivač, te se u mnogim kremama i losionima koristi za izbjeljivanje kože. Također, limun je u narodnoj medicini poznat po tim svojstvima. za uklanjanje mladeža nanesite sok od limuna na zahvaćena područja, ostavite da stoji i nakon nekoliko minuta isperite.
5. Sok od paradajza
Antioksidanski koji se nalaze u paradajzu pomažu smanjenju oštećenih ćelija kože. Iscjedite svježi sok od paradajza i primjenite na tijelo. Ostavite da stoji nekoliko minuta, zatim isperite.
Informer.ba