Informer Izdvojeno Region Vijesti

Pronašli žutu gumicu za kosu i hlače koje je nosila Antonija?

Mjesto na kojem su pronašli kosti udaljene su nekoliko kilometara od odmorišta Modruš, gdje je u junu prošle godine posljednji put lociran signal mobilnog telefona Antonije Bilić.

Policijska uprava karlovačka saopštila je kako su u utorak na području Josipdola pronašli ljudske kosti. Istražioci, prema nezvaničnim informacijama, smatraju kako su pronašli Antoniju Bilić (17), koja je nestala prije 539 dana. Mjesto na kojem su pronašli kosti udaljene su nekoliko kilometara od odmorišta Modruš, gdje je u junu prošle godine posljednji put lociran signal mobilnog nestale Antonije.

Očevid područja nastavljen je u srijedu oko 8 sati, a na mjesto očevida stigli su i članovi GSS-a. Na mjesto pronalaska tijela stigao je zamjenik županijske državne advokatice, Mladen Krajačić. Navodno su ga istražioci obavijestili da su našli nekoliko novih tragova.

Danas smo našli još neke fragmente kostiju koje smo poslali na analizu“, rekao je kratko Krajačić.

Mještani iz sela Modruški Salopek rekli su nam kako u posljednje vrijeme nisu primijetili ništa neobično, ali se sjećaju da je tokom potrage za Antonijom Bilić pretraženo isto područje.

Predsjednik Lovačkog društva karlovačke županije Vinko Pavlić potvrdio je kako su kosti pronašla dvojica muškaraca koji su krenuli po drva te su stali na odmorištu i pronašli kosti. Milan Rendulić (48) iz Klanca i Veljko Gadasović (56) iz Podvaljena vozili su se traktorom i stali na odmorištu. Milan je ugledao nešto bijelo i pomislio na loptu no znao je da na tom području nema djece. Razmaknuli su travu i ugledali lobanju, a pokraj lopaticu. Pozvali su prijatelja policajca koji je dva metra dalje uočio traperice i ostatak kosti.

Jutarnji list piše kako su istražioci pronašli tragove koji odgovaraju nestaloj djevojci. Ističu kako su pronašli traperice i žutu gumicu za kosu, a iako se govorilo da su na lobanji kostura jasno uočili dugu crnu kosu, to su demantovali. Policajac koji je prvi stigao na teren zaključio je da je i ostatak tijela u blizini te je započeo potragu. Ubrzo su pronašli cijeli kostur. Tijelo navodno nije bilo zakopano.

Na mjestu gdje su kosti pronađene radi se vrlo opsežan uviđaj. Na terenu je puno policajaca, a pristup je svima pa i novinarima koji su se okupili strogo zabranjen.

Radi se o fragmentima ogoljenih ljudskih kostiju koje su pronađene na lokaciji od pet do deset metara uz prometnicu. Očevid je u tijeku. Kosti ćemo prevesti na patologiju Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu gdje će nad kostima obaviti medicinska obdukcija, DNA analiza, kao i identitet osobe. Za sada ne možemo reći radi li se o ostacima muškarca ili žene, te životnoj dobi, na to će odgovore dati nalazi u narednih nekoliko dana“, kazao je Mladen Krajačić, državni odvjetnik Županijskog suda u Karlovcu.

Vezane vijesti: Riješena misterija nestanka Antonije Bilić:Pronađeno tijelo Paravinjine žrtve?

24satahr/Informer.ba