BiH Informer Izdvojeno Vijesti

Psi lutalice zaklali četiri kengura u “Pionirskoj dolini”

Čopor od 11 razjarenih pasa lutalica upao je prekjučer ujutro u prostor Pionirske doline i napravio pokolj u nastambi kengura. Psi su oko četiri sata ujutro, krećući se koritom Koševskog potoka, uspjeli ući u Pionirsku dolinu, a zatim su upali u kafez s ovim životinjama.

Nakon što su čuli lavež čuvari ZOO centra su odmah istrčali na lice mjesta, ali su do njihovog dolaska psi uspjeli izgristi četiri kengura, dok je preostali, peti, preživio. Razjareni čopor je pobjegao, a napadnutim životinjama koje su imale najviše ugriza po vratu više nije bilo pomoći.

Kenguru koji je preživio u najkraćem vremenskom roku pružena je veterinarska pomoć. On je sada pod nadzorom veterinara i dobrog je zdravstvenog stanja. Istog jutra leševi ubijenih kengura dostavljeni su na Odjel patologije Veterinarskog fakulteta – rečeno nam je u preduzeću “Park”, pod čijim je nadzorom Pionirska dolina.

Iz ovog preduzeća dalje navode da je isti čopor pasa pokušao i narednog dana ući u krug ZOO centra, ali su ih uposlenici na vrijeme spriječili.

Isti čopor pasa već odavno sije strah u naselju. Samo je pitanje dana kada će lutalice ugristi nekoga od prolaznika ili mještana Jezera i Nahoreva. Situacija je alarmantna, pogotovo jer je na pragu nova školska godina i veliki broj djece će svakodnevno prolaziti ovim dijelom naselja – upozoravaju iz “Parka”.

Avaz/Informer.ba