Informer

Uspostavljena čarter linija Tuzla-Dubai

Dugo najavljivani čarter let Tuzla – Dubai, koji je realizovan između Međunarodnog aerodroma Tuzla i jedne od najvećih avio kompanija Bliskog Istoka „Air Aba“, slijetanjem aviona „Air bus 320“ na tuzlanski aerodrom nešto prije 14 sati, danas je i ostvaren.

Direktni čarter letovi Tuzla – Dubai dio su projekta koji je ostvaren posredstvom grupacije „Middle East Passenger Services“ (MEPS). Projektom je planirano da ciljna grupa na ovom letu u najvećem broju, budu naši radnici zaposleni u američkim kompanijama na Bliskom Istoku, iz Iraka i Afganistana, kazao nam je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Enver Jukanović.

Direktan čarter let Tuzla – Dubai traje oko pet i po sati, a sa tuzlanskog aerodroma plan je da se odvija dva puta sedmično. Cijena povratne avio karte iznosi od 659 do 900 američkih dolara. Tuzla će tako, uz Beograd, biti i jedini grad sa prostora bivše države koji ima uspotavljen direktan let za Dubai, a putnici će letjeti savremenim avionima „Air bus 320 i 321“,piše Ljiljan.ba.

 

Informer.ba