Izdvojeno Lifestyle

Manekenka kojoj je propeler unakazio lice i otkinuo ruku: Vjerujem da postoji momak za mene

Život manekenke Lauren Scruggs (24) iz korjena je promjenila bizarna nesreća u kojoj joj je avionski propeler unakazio lice i ruku, koja je morala da bude amputirana. Nesreća se dogodila 3. decembra prošle godine kada je  Lauren ušetala  u radno polje propelera poslije leta malim sportskim avionom iznad Teksasa.
Godinu dana kasnije, manekenka iz Dalasa otkrila je u emisiji “Today” na američkoj TV šta se desilo kobnog dana. Iako se slabo sjeća nesreće, Lauren kaže:

– Učena sam da prilikom izlazaka iz aviona uvijek izađem ispred krila. Međutim, izlazeći iz ovog tipa aviona odletjela sam pravo pod propeler.
Loren se prisjeća da se plašila leta, ali da je slijetanje bilo veoma zanimljivo.

Izašla sam iz aviona i stavila noge na tlo. To je zapravo sve čega se sjećam – kaže Lauren.

Laurenine roditelje su u bolnici sačekale loše prognoze.

-Upozorili su nas da Lauren neće moći dobro da govori i da više neće biti ista ličnost. Hvala Bogu, tako nešto se nije desilo – kazali su roditelji.

Loren je napisala knjigu u kojoj detaljno opisuje trenutak kada je prvi put poslije nesreće gola pogledala sebe u ogledalu. Zureći u udubljenja na lobanji sa titanijumskim pločicama, ogromni ožiljak na licu, opuštene usne, bez oka, lijeve ruke i četiri zub stigla ju je depresija.

Srušila sam se na pod i jecala. Bila sam bijesna i van kontrole. Na oku sam imala zakrpu, nisam imala ruku, pola glave mi je bilo obrijano. Nisam mogla da vjerujem da mi se život ovako strašno promjenio u trenutku – priča Lauren.
Ova lijepa plavuša priznaje da joj je najteže pao gubitak ruke i kaže da sada život cijeni mnogo više.

Saosećam sa ljudima kojima je teško više nego što sam to mogla prije nesreće – kaže Loren.

Govoreći o životu sa jednom rukom i jednim okom ova blogerka i bivša manekenka kaže:

– Neverovatno je to na šta sve tijelo može da se privikne. U početku je bilo teško prihvatiti proteze, ali je sad lakše. Više i ne mislim o protezama, postale su dio mene.

Za magazine “People” Lauren je pričala kako je naučila da živi sa tri različita protetička uda, kao i o tome šta sve može da uradi sa jednom rukom.

Teško je živjeti sa činjenicom da ne izgledam kao nekad. Ali i dalje želim da izgledam lijepo, a svaki dan se osjećam sve bolje i bolje. Kada sam došla kući iz bolnice mnogo sam plakala, jer je veći dio mog identiteta bio je u mom dobrom izgledu. Doktor mi je rekao da je gubitak ruke kao gubitak člana porodice. Prošla sam kroz proces tugovanja i nastavila dalje – kaže Lauren.
Lauren ima tri različite protetičke ruke – pasivnu ruku koja ne može da se pokreće ali izgleda kao prava, ruku za trening boksa i još jednu sa uređajem za kupanje. Ova hrabra djevojka je na svakodnevnoj rehabilitaciji koja traje tri sata, vježba protetičku ruku i sada već može sama da zaveže pertle i napravi frizuru.
Dugo sam se pitala da li će ikada neki momak izaći sa mnom na sastanak. Nije sve u fizičkom izgledu, imam vjere u sebe i dobro se osjećam – optimistična je Lauren.

Blic/Informer.ba