BiH Crna hronika Izdvojeno

Teška saobraćajna nesreća kod Posušja.Poginuo maloljetnik, tri osobe teško povrijeđene

Jučer oko 18 h u mjestu Vinjani, općina Posušje, dogodila je se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna maloljetna osoba smrtno stradala, dok su tri maloljetne osobe zadobile teške tjelesnepovrede. Unesreći  je sudjelovalo neregistrirano motorno vozilo marke VW Passat, tip karavan, na kome su se nalazile col njemačke registarske oznake.

Vozilom je upravljao stariji maloljetnik (rođen 1995. godine) iz Vinjana, općina Posušje, a kao suputnici u vozilu nalazili su se njegova braća (jedan rođen 1997. godine, drugi rođen 2000. godine) i još jedan maloljetnik iz Vinjana (rođen 1997. godine).

Od tjelesnih povreda zadobivenih u ovoj nesreći  na licu mjesta je podlegao vozačev brat (rođen 1997. godine), a vozač i preostali suputnici zadobili su teške tjelesne povrede, te su vozilima Hitne pomoći Doma zdravlja Posušje prevezeni u SKB Mostar. Smrt jednog od suputnika konstatirao je dežurni ljekar Doma zdravlja Posušje, a očevid su izvršili dežurna županijska tužiteljica i policijski službenici PU Posušje.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da se spomenuto motorno vozilo kretalo regionalnom cestom R420 u smjeru Posušja; dolaskom u mjesto Vinjane vozač je izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je isto sletjelo s kolnika i više se puta prevrnulo. Po nalogu dežurne županijske tužiteljice danas će se izvršiti obdukcija tijela stradale osobe, a navedeno vozilo prevezeno je u krug PU Posušje, stoji u priopćenju MUP-a ŽZH.

Večernji/Informer.ba