Izdvojeno Kultura

Večeras dva koncerta na Jazz Festu Sarajevo

Četvrti dan festivala, 2. novembra, 16. Jazz Fest Sarajevo u Bosanskom kulturnom centru donosi dva koncerta za koja se unaprijed očekuje da će biti izvrsna.

Najuspješniji savremeni jazz umjetnik s područja zapadnog Balkana Bojan Zulfikarpašić predstavit će svoj novi album naziva “Soul Shelter”, saopćeno je iz Press službe Jazz Festa Sarajevo.

Ovaj je francuski pijanista bh. korijena, nakon brojnih priznanja u Evropi, ove godine je proglašen jazz umjetnikom godine u Francuskoj.

Na sceni BKC-a pridružit će mu se i Amira Medunjanin s kojom će izvesti nekoliko kompozicija sa njenog albuma “Amullette” koji je rezultat njihove zajedničke saradnje.

Također, na sceni BKC-a publika će moći uživati u ansamblu “La Strada” čuvenog francuskog harmonikaša Richarda Galliana.

Njegov ansambl čine italijanski umjetnici cijenjeni podjednako u Evropi i Americi, koji će izvesti repertoar čuvenog talijanskog kompozitora Nina Rote, autora čuvenih muzičkih klasika iz filmova poput “La Strade” ili “Kuma” za koje je dobio brojne nagrade.

Klupski program Late Nite Stage u klubu “Monument” predstavlja specijalni program koji će pripremiti polaznici programa Music Meeting.

Ulaznice po 20 posto nižim cijenama mogu se kupiti u box officeu u BKC-u od 12.00 do 22.00 sati.

Ulaznice se po punoj cijeni prodaju samo na dan koncerta.

Informer.ba