Automobilizam

Chevrolet Orlando 2.0 LTZ

Chevrolet Orlando okarakterisan je kao prvi kompaktni višenamjenski automobil kuće načinjen po evropskim stilskim pravilima i prvo vozilo Chevroleta u evropskom MPV segmentu. Proizvodi se u Koreji, odakle stiže do niza tržišta, ali, po odluci matične kompanije, ne i do američkog.

Sa sedam sjedišta, igra ulogu „prevoznika ljudi“, i ne samo nju. Niz karakteristika i mogućnosti obezbjeđuje mu fleksibilnost i svestranost, po prostranosti ostavlja utisak limuzine, a vozačka pozicija u ravni je sa kompaktnim crossover vozilima. Reklo bi se – iz svakog univerzuma ponešto.

Orlandova pojava je kockasta, u pojedinim momentima na parkinzima sam pogledom tražio „onaj beli kamiončić“ i, naravno, nikad mi nije trebalo dugo da ga pronađem.

Gledano prema ukupnim proporcijama, veći točkovi lepše bi mu stajali, mada se prečnik veći od 17 inča kod nas ne isporučuje.

Prednji farovi su veliki i insektoidni, maska prepoznatljivo presječena, blatobrani su muskulozno izvajani i figuru auta čine stamenom. Linija krova blago se spušta prema zadnjem delu vozila, ali se dominantni utisak ne mjenja: četvrtasti oblik prva je i trajna asocijacija na Orlando.

 

B92/Informer.ba