Automobilizam

Citroen DS4 Racing koncept

Citroen je objavio fotografije i detalje koncepta trkačke verzije modela DS4 koji će imati premijeru na predstojećem sajmu automobila u Ženevi.

U odnosu na standardni model DS4, Racing koncept dobio je široki ususnik za vazduh i spojler na donjem djelu prednjeg branika, aerodinamične dodatke na lukovima blatobrana i pragovima i difuzor na zadnjem braniku.

Racing koncept spušten je za 35 mm, u odnosu na Citroen DS4, dok je trag prednjih točkova širi za 55, a zadnjih za 75 mm.

Citroen DS4 Racing koncept opremljen je pojačanom verzijom 1.6 litarskog turbo-punjenog motora koji je Peugeot-Citroen grupa razvila u saradnji sa BMW-om.

Tjuning ovog agregata donio mu je snagu od 256 ks, ili 160 ks po litru radne zapremine, a u Citroenu tvrde da će to biti rekord među serijski proizvođenim automobilima.

U francuskom proizvođaču kažu da, uprkos velikoj snazi, emisija ugljen-dioksida DS4 Racing koncepta iznosi svega 155 g/km.

Iako Citroen to zvanično nije potvrdio, očekuje se da će se serijska verzija ovog automobila pojaviti 2013. godine, a glavni konkurenti na tržištu će mu biti VW Golf R i Ford Focus ST, piše B92.

 

Informer.ba