Automobilizam

Clio Renaultsport 200 Raider

Renault je predstavio posebno izdanje svog modela Clio RS. Riječ je o sportskom hatchbacku, proizvodu Renault Sport Technologies.

Za 20. godišnjicu Clio RS-a izdana je posebna serija Gordini RS koja je dodatno oživjela prisutnost malog hatchbacka na svim tržištima.

Renaultsport nam donosi vjerojatno zadnju izvedbu malog sportskog automobila prije dolaska novog modela, piše Avaz.

Clio Renaultsport 200 Raider, kako će se zvati u Velikoj Britaniji, ili ”Ange ou Demon” kako će biti predstavljen u ostatku svijeta, proizvoditi će se u vrlo limitiranoj seriji od 666 komada. S pregršt dodatne opreme u odnosu na standardni Clio RS 200 na kojem se i temelji, kupcima donosi osjećaj ekskluzivnosti i karakterističan dizajn koji neće proći nezamijećen.

Sjajno crni premaz primijenjen je i na uvećane 18-inčne ‘Interlagos’ alu naplatke koji su omotani Bridgestone RE 050A gumama kakve su korištene na Megane Renaultsport 265 Trophy modelu kada je postavio rekord na Nurburgringu. U ponudu se nalazi i standardna bijela boja.

Još jedna novost u odnosu na serijski model je i tvrđa šasija sa Cup modela, te je tako automobil dodatno spušten, sa tvrđim oprugama i amortizerima.

 

Informer.ba