Automobilizam

FIAT 500 Coupè Zagato Elaborata

Glavna ideja za proizvodnju Scagliarini 500 Coupe Zagato Elaborata razvila se kada je upravni direktor Scagliarini Motorsportsa, Michael Salvarani, dobio upit od vrlo bogatog kupca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je htio da oni naprave svoje viđenje FIAT 500 Coupe Zagato modela.
Povodeći se modelom FIAT 8v Elaborata by Zagato, Scagliarini Motorsports konačni je proizvod nazvao 504cze Coupe Zagato Elaborata (ili skraćeno Scagliarini 504cze), pri čemu broj 4 označava dodatno ugrađen pogon na sva četiri točka.

Scagliarini 504cze dobiti će najnovije dodatke od karbonskih vlakana koje je firma izradila posebno za FIAT 500 Abarth. Među nekim drugim nadogradnjama na ‘temeljni‘ 500 Abarth nalaze se i dijelovi s 500 Abarth EsseEsse modela, Abarth prednja sjedišta u Alcantari, Brembo kočnice i Ragazzon performansni ispušni sistem.

Od prvog dana kada smo objavili da ćemo izraditi svoj Elaborata model počeli smo dobivati e-mailove iz gotovo svih krajeva svijeta,’ kaže Michael Salvarani i dodaje: ‘U ovom trenutku izraditi ćemo samo jedan primjerak Scagliarini 504cze modela međutim već imamo ugovor za limitiranu proizvodnju na osnovu potražnje.

Scagliarini Motorsports proizvoditi će Scagliarini 504cze u novoj podružnici u Italiji za što će koristiti FIAT 500 Abarth koji već imaju u garaži. Sustav pogona na sva četiri točka sa elektronskom blokadom diferencijala uzeli su sa FIAT Pande 4×4. Automobil će dolaziti u Lamborghini Arancio boji a moguća je kabriolet verzija.

 

Dnevnik.hr/Informer.ba