Automobilizam Foto

Opel Zafira Tourer: Izgleda zanimljivije i odvažnije

Opel je nedavno pokazao prve službene fotografije njihovog najznačajnijeg modela za 2011 godinu.

Dizajnerski vrlo slična nedavno prikazanom konceptu, nova Zafira Tourer izgleda zanimljivije i odvažnije od većine drugih Opelovih modela. Osim što je uvjerljivo veći od aktualnog modela (naprimjer, 190 mm duža) te ima duži međuosovinski razmak (+57 mm), kompaktni monovolumen nudi puno promišljeniji Flex7 sistem sjedenja koji sada raspolaže puno većim rasponom podešavanja.

Srednji red sjedišta više nije klupa nego se sastoji od tri individualna sjedišta koja se mogu uzdužno pomicati za 210 mm. Uz nadoplatu, taj drugi red moguće je podešavati u brojnim dodatnim kombinacijama koje oslobađaju još više prostora. U konfiguraciji za pet osoba, prtljažnik sada raspolaže volumenom od 710 litara (65 l više nego prije), a s dva sjedišta povećava se na čak 1860 l (40 l više).

Kupci će moći birati između tri verzije 2-litrenog CDTI turbodizelaša sa 110, 130 ili 165 KS, odnosno dvije verzije 1,4-litrenog turbobenzinca sa 120 ili 140 KS. Svi će se motori nuditi sa start-stop sistemom te će serijski imati šesterobrzinske ručne mjenjače uz automatik kao opciju za neke motore. Šasija se sastoji se od MacPhersona sprijeda posuđenog od Insignije te Wattsove stražnje osovine poznate iz Astre. Kao opcija nudit će se FlexRide sistem koji, među ostalim, omogućuje biranje tri nivoa tvrdoće.

 

Autoklub/Informer.ba