Automobilizam

Osvježena verzija Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo će na sajmu automobila u Frankfurtu nastupiti s nekoliko zanimljivih modela. Najatraktivniji primjerak nesumnjivo će biti osvježena izvedba konceptnog modela 4C, koji je za razliku od narandžaste verzije iz Ženeve dobio novu srebrenu boju karoserije.

Nema sumnje, u pitanju je “izazivanje” pažnje javnosti, s obzirom na to da se serijska izvedba očekuje 2013. godine. Za pogon atraktivnog dvosjeda je i dalje zadužen 1,8-litarski turbobenzinski motor od 200 KS, koji u svega 850 kg teškoj karoseriji čini čuda (ubrzanje do 100 km/h za manje od pet sekundi i maksimalna brzina od 250 km/h).

Osim ovog modela, ljubitelji Alfe će u Frankfurtu moći vidjeti kompaktnu Giuliettu opremljenu novim TCT mjenjačem s dvostrukim kvačilom, te MiTo s “frktavi” 0,9-litarskim Twin Air dvocilindarskim benzinskim motorom od 85 KS. Ovaj agregat, koji se prvi put pojavio u FIAT-u 500 i odmah osvojio nagradu za međunarodni motor 2011. godine, malenom će MiTu podariti solidne mogućnosti uz minornu potrošnju goriva.

 

Informer.ba