Automobilizam Video

VIDEO/ Audi A1 Quattro

Audi je predstavio Quattro verziju svog modela A1. Ovaj automobil pojaviće se u prodaji u drugoj polovini 2012. godine, u ograničenoj seriji od 333 primjerka.

Audi A1 Quattro biće dostupan isključivo u “glečer bijeloj” metalik boji karoserije, a od standardne verzije razlikovaće se i po agresivnijem izgledu prednjeg kraja na kojem dominira velika maska hladnjaka.

Quattro verzija imaće i specijalno dizajnirane aluminijumske točkove, dvije, simetrično postavljene izduvne cijevi, kao i LED stop svijetla, detalje u sjajnom crnom finišu na karoseriji i izraženi spojler na zadnjem dijelu krova.

Bogatu unutrašnju opremu čine Silk Nappa kožna sportska sjedišta, papučice od nerđajućeg čelika, poseban volan sa ravnim donjim dijelom i prerađena instrument tabla.

Enterijer modela A1 Quattro ukrašavaće i ambijentalno LED osvijetljenje, Audijev MMI Navigation plus uređaj i audio sistem Bose.

Audi A1 Quattro pokretaće četvorocilindrićni turbopunjeni 2.0 litarski motor od 252 ks i obrtnim momentom od 350 Nm.

Snaga će se prenostiti na sva 4 točka preko šestostepenog ručnog mjenjača, što će omogićiti da A1 Quattro ubrza 0-100 km/h za 5,7 s i da dostigne maksimalnih 245 km/h.

 

B92/Informer.ba