Automobilizam Video

VIDEO/ Prototip Golf VII

Nova, sedma generacija modela Volkswagen Golf biće predstavljena na sajmu automobila u Parizu u septembru 2012. godine.

Kao što je već najavljeno, Golf VII dolazi na novoj Volkswagenovoj MQB platformi, na kojoj je nastao i koncept Cross Coupe, koji je prikazan na sajmu u Tokiju 2011. godine. Zbog toga će nova verzija Golfa biti duža i šira od aktuelnog modela.

Već su se pojavile i fotografije zamaskiranog prototipa, snimljene tokom testiranja, na kojima su detalji automobila sakriveni, ali se primećuje da novi Golf ima špušteniju liniju krova i elegantniju siluetu u odnosu na svog prethodnika.

Kao i do sad, Golf će biti ponuđen tržištu u više karoserijskih varijanti. Pored klasičnih hečbek verzija sa 3 i 5 vrata, nešto višeg minivan modela Golf Plus i njegove crossover varijante, očekuje se da će Volkswagen predstaviti i Golf karavan, kao i Golf kabriolet.

Unutrašnost automobila imaće više sportski izgled, sa redizajniranom instrument tablom, zakošenom prema vozaču.

Još uvek nema zvaničnih informacija o pogonskim agregatima koji će pokretati novi Golf, ali u pitanju je nova generacija benzinaca i dizelaša sa turbopunjačima, u rasponu od 1.2 do 2.0 litra, dok bi GTI verzija mogla da dobije poboljšani 2.0 litarski četvorocilindrični motor, od 220 ks.

Tržištu će kasnije biti ponuđena i hibridna verzija “sedmice”, koja će uz elektro imati uparen dizel ili benzinski motor.

 

B92/Informer.ba