Izdvojeno Lifestyle Showbiz

10 stvari u kojima trebate uživati prije majčinstva

Djeca mijenjaju naš svakodnevni život i, koliko god se tome radovali i pripremali na to, nismo spremni. Dok razmišljamo o upisu u jaslice, tome kako ćemo se nositi s virozama ili odnosima s drugom djecom, ne možemo zamisliti da će se naš svijet zaista promijeniti iz temelja.

Kad postanemo roditelj, neke najosnovnije stvari i rutine se mijenjaju. The Stir je sastavio listu od deset stvari u kojima treba uživati prije nego što se odlučimo na roditeljstvo.

1. Uživajte u carstvu snova. Kad jednog dana rodite, poslijepodnevni odmor i noćni san od nekoliko sati u komadu prava su dragocjenost. Stoga svakako uživajte među finim plahtama i cijeli dan gledajte filmove iz kreveta.

2. Cijenite svoje tijelo. Iako sada mislite da bi struk mogao biti tanji, a trbuščić manji, nakon poroda to se stanje svakako mijenja, ali nagore. Kroz trudnoću će vam se vjerojatno nakupiti voda u tijelu, pa ćete nositi i veći broj cipela, a ravan trbuh vratit ćete uz puno odricanja i samodiscipline.

3. Vozite automobil koji vam se sviđa i raspalite omiljene pjesme. Kad postanete majka, automobil će biti često zaprljan, a od muzike ćete mjesecima slušati iste dvije dječje pjesmice zbog kojih dijete ne plače dok vožnja traje.

4. Putujte! Hoćete li putovati s prijateljicama, dragim ili sami, i nije toliko bitno.Porodični odmori nisu loši, ali nisu ni slični onima prije majčinstva jer ste tada 24 sata odgovorni za malo dijete i njegove potrebe.

5. Uživajte u dugom tuširaju i opuštajućoj kupki. Kad postanete roditelj, onda su svi prioriteti usmjereni na dijete. Zato uživajte u dugom i opuštajućem tuširanju.

6. Budite impulzivni. Zbog bebe ćete puno toga morati planirati, pa vrijeme prije majčinstva iskoristite za pustolovine. Otiđite na izlet, pokušajte češće iskoristiti vrijeme za sebe i raditi stvari koje volite jer ćete u budućnosti većinu tog vremena provoditi s djetetom.

7. Mame nemaju bolovanje. I kad na poslu uzmete bolovanje, kod kuće ga jednostavno ne možete uzeti kad ste majka. Stoga, ako se baš razbolite, bez grižnje savjesti ostanite kod kuće i liječite se.

8. Trošite više na sebe. Počastite se i kupite neke bezvremenske komade odjeće ili nakit. Od ovog ćete savjeta imati dvije koristi. Prva je da takvu odjeću ili klasični nakit možete nositi godinama, a druga je da ćete poslije teško odvajati novac za dizajnersku odjeću ako niste pripadnica bogate elite.

9. Intima. Ovo vam sada sigurno nije ni na kraj pameti, ali kad dobijete dijete, intima polako nestaje. Tako će vam biti normalno da piškite uz otvorena vrata kupaonice kako biste čuli dijete u drugoj sobi.

10. Odnos s roditeljima. Ako imate mišljenje suprotno njihovome, izrecite ga. Kad smo mladi i buntovni, često smatramo da smo u pravu, posebno u porodičnim diskusijama. Kad i sami postanete roditelj, na stvari ćete gledati iz roditeljske perspektive, a svoje roditelje samo još više cijeniti.

 

Tportal/Informer.ba