Film Izdvojeno Showbiz

17. SFF biće svećano otvoren u petak u 20,30 sati

Svečana ceremonija otvaranja 17. Sarajevo Film Festivala održat će se u petak u 20,30 sati u sali Narodnog pozorišta u Sarajevu, nakon čega slijedi projekcija filma “Le Havre” u ljetnom kinu “Hey” u 21,15 sati, saopćeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u novom Press centru SFF-a koji je otvoren u Bosanskom kulturnom centru.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra najavio je dolazak još jedne filmske zvijezde na ovogodišnji festival – britanskog glumca Michaela Fassbendera, koji će predstaviti svoj novi film “Jane Eyre” zajedno s rediteljem filma Caryjem Fukunagom i svojim kolegom glumcem Simonom McBurneyem.

Kao poseban kuriozitet, Purivatra je naveo da Fassbender kreće na put iz Londona prema Sarajevu na motoru i da će biti u društvu svog oca.

Fassbender je trenutno jedan od najtraženijih svjetskih glumaca, a ostao je upamćen po ulozi u višestruko nagrađivanom filmu “Hunger” Stevea McQuenna, a sarajevska publika pamti ga po ulogama u filmu “Inglorious Bastards” Quentina Tarantina i u recentnom hitu “X-Men First Generation” koji je donedavno bio na repertoaru sarajevskog multiplexa Cinema City.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je i generalni sponzor SFF-a, HT Eronet, a predsjednik uprave te telekomunikacijske kompanije Darko Daraboš izrazio je posebno zadovoljstvo dugogodišnjom saradnjom s najznačanijom regionalnom filmskom smotrom i nadu da će ta saradnja u budućnosti biti i plodnija.

 

Fena/Informer.ba