Izdvojeno Lifestyle Showbiz

4 motiva za prevaru bez kajanja

Istraživanje kanadskog univerziteta je pokazalo da muškarci varaju radi seksa, a žene zbog toga što im u vezi ili braku nešto nedostaje. Pojedine dame tvrde da je prevara bila njihov jedini izlaz iz loše situacije i da bi ponovo učinile isto. Pogledajte koji motivi mogu navesti ženu na nevjerstvo zbog kog se kasnije neće pokajati.

PARTNER JE NASILAN

”Od dana kada sam se udala, znala sam da sam pogrešila” – kaže pedesetogodišnja Elizabet Smit. ”Moj muž je bio nasilan i stalno me je kontrolisao. Zahtjevao je da dam otkaz i ostanem kod kuće”. Nakon godinu dana braka, ona je započela aferu sa jednim kolegom.

”Nisam bila zaljubljena. Jednostavno, prijalo mi je da budem sa nekim ko je činio da se smijem i osjećam dobro. Shvatila sam da mogu da živim bez svog muža i skupila sam hrabrost da tražim razvod” – ističe Elizabet. Ona je već dvadeset pet godina udata za svog nekadašnjeg ljubavnika.

”On me voli zbog onoga što jesam i ne pokušava da me oblikuje po svojoj volji’‘ – kaže ova žena.

INTIMNOST JE NESTALA

Kada se Vanesa Majers (28) prije šest godina udala za svog muža, njihova najveća želja bila je da postanu roditelji. Međutim, Vanesa je kasnije shvatila da prije nego što postane majka, prvo želi da izgradi karijeru. Njen suprug nije imao razumjevanja za to i želio je da postane otac po svaku cijenu.

”Tokom jednog našeg odnosa, uhvatila sam ga kako krišom skida kondom. Nakon toga više nisam željela da budem intimna sa njim. Osjetila sam se izdano i bliskost je nestala” – objašnjava ova žena. Nedostatak intimnosti naveo je Vanesu na prevaru.

”Upoznala sam momka putem interneta i bili smo zajedno godinu dana. Završilo se kada me je muž uhvatio. Nakon mnogo posjeta bračnom terapeutu, ostala sam udata i danas sam mnogo srećnija” – ističe Vanesa, koja smatra da je zahvaljujući prevari shvatila šta želi od svog braka.

PARTNER JE RADOHOLIČAR

Iako je bila udata deset godina, Barbara Singer (49) živjela je kao da je sama. Njen suprug Gari nikada nije bio kod kuće.

”Gari je toliko davao sebe na poslu, da za mene nije ostajalo ništa. Bila sam posvećena svojoj porodici i na neki način sam bila srećna, ali znala sam da ne želim tako da živim” – kaže ona.

Jedne večeri Barbara je upoznala Toma i provela je noć sa njim. Nekoliko nedelja kasnije, zatražila je razvod. Dvije godine kasnije udala se za Toma, ali njihova sreća nije dugo trajala. Tom je kroz mjesec dana umro od srčanog udara.

”Tom je ušao u moj život i pokazao mi da treba uživati u svakom trenutku, jer već u slijedećem možete izgubiti sve što imate” – objašnjava Barbara.

PREVARA KAO OSVETA

Leri Norvel je bila udata tek godinu dana, kada je saznala da ju je suprug prevario.

”Bila sam veoma bijesna i povrijeđena. Osjećala sam se kao da mu nisam bila dovoljna, kao da nije umio da cijeni sve što sam ulagala u naš odnos” – kaže ona.
Pomješana osjećanja su navela Leri da na prevaru uzvrati istom mjerom.

”Moj glavni motiv bila je osveta, ali takođe sam željela da se osjetim važnom i cijenjenom. Željela sam da znam da me drugi muškarci i dalje smatraju poželjnom’‘.

Nakon obostrane prevare, par je proveo nekoliko mjeseci odvojeno, ali zatim je krenuo na savjetovanje i uspio da spase svoj brak.

Blic/Informer.ba