Lifestyle Showbiz

5 sitnica koje pomažu da imate seks

Privlačenje partnera je vrlo nezahvalan posao koji zahtjeva nošenje pantalona i pretvaranje da vam je stalo. Kako bi vam bilo lakše u odabiru predstavljamo vam neke razloge pomoću kojih ćete lakše pronaći pravog/pravu.

5. Nagib vaše glave

Da, da. Ugao vašeg lica je veliki pokazatelj koliko vas okolina smatra privlačnim.

A to potvrđuje i nauka:

Istraživači sa Newcastle univerziteta otkrili su ovaj nevjerovatan podatak kada su pokazivali ispitanicima kompjuterski modifikovane slike lica oba pola. Slike su se razlikovale samo u položaju glave (na nekoj je brada bila spuštena na nekoj podignuta).

Rezultati su bili prilično jasni. Ako je žena na slici imala glavu blago zavaljenu unazad sa isturenom bradom – smatrana je manje privlačnom.

Međutim kod muškaraca je bila drugačija situacija, jer su oni koji su na slici bili u istom položaju smatrani su seksipilnijim i atraktivnijim.

4. Koliko se smijete

Ako mislite da imate zanosan osmijeh i smiješite se po cjeli dan – prestanite odmah to da radite…ako ste muškarac, a ako ste dama – nastavite sa osmjehivanjem.

Naučnici objašnjavaju i zašto:

Eksperimet je bio sličan prethodnom i ovdje su ocjenjivani ljudi na osnovu slika na kojima su se smijali, bili ozbiljni, srećni, ponosni ili stidljivi.

Ispostavilo se da su se muškarcima najviše dopale nasmejane žene, ali one više vole one koji su na slikama izgledali ponosno.

Istraživači smatraju da se možda osmijeh smatra ženskom odlikom, i da se zato ozbiljniji muškarci smatraju dominantnijima i samim tim seksipilnijima.

3. Domali prst određuje atraktivnost lica

Smatra se da dužina domalog prsta određuje koliko je muškarac u stanju da ubaci testosterona u matericu.

Onda je lako uvidjeti zašto žene, makar podsvjesno, vole da vide duži domali prst na muškarcu.

Šta naučnici kažu na ovu temu:

Autorka studije Kamil Ferdenci potvrđuje da uz još neke faktore, dužina domalog prsta gotovo sigurno određuje koliko je muškarac atraktivan ženama.

Ferdenci je do tog zaključka došla nakon sprovedene studije u kojoj je pokazivala ženama gomilu slika muških lica i zadala im zadatak da odrede njihovu atraktivnost. Muškarci sa dužim domalim prstom su uvijek pobjeđivali. A važno je napomenuti da na slikama nije bilo njihovih šaka već samo lice.

2. Da li vi prilazite njima ili oni vama

Kada vidite privlačnu osobu u baru, velike su šanse da ćete joj prići i predstaviti se. Mislite da će se taj vaš gest činiti, zar ne? Ne brzajte sa zaključicama. Ko kome prilazi u baru može biti vrlo važan faktor u dobijanju broja telefona. Ispada da imate veće šanse ako pustite tu osobu da ona priđe vama.

Šta nauka kaže:

Prema rezultatima jednog eksperimenta za čije svrhe su naučnici orgnizovali “sastanke na slijepo” u kojima su nasumično spajali parove, ispada da treba da sjedite i čekate da neko dođe k vama.

Kada je žena čekala da njen slijedeći par dođe, ispostavilo se da je bila izbirljivija, ali kada je bila u suprotnoj situaciji, tj. ona birala pored koga će da sjedne imala je malo niže kriterijume. Kod muškaraca se pokazalo isto. Jel i vama ovo zvuči besmisleno koliko i nama?

1. Ožiljci na licu

Živite težak život na ulici; svaki dan vam je ispunjen borbom za preživljavanje, noževima i tučama. Takav život sigurno vam je podario bar neki ožiljak na licu. Ali ne očajavajte jer žene ožiljke smatraju nevjerovatno atraktivnim.

Naravno i ovu tvrdnju potvrđuje nauka:

Bar jedna studija je otkrila da su žene zaista više rangirale muškarce koji su imali neki ožiljak na licu. I za ovo treba da zahvalimo evoluciji jer su se nekada facijalni ožiljci smatrali posljedicom preživljavanja u borbama i djeca takve osobe će imati više šansi da opstanu o ovom surovom svijetu.

Ali nije sve tako sjajno za momke sa ožiljcima jer ih žene smatraju prigodnim za kratkoročnu vezu, dok će za brak prije odabrati nekog “ženstvenijeg” koji će se lijepo starati o nasljednicima.

 

B92/Informer.ba