Izdvojeno Lifestyle Showbiz

7 razloga zbog kojih je teško biti muško

Postoje kulturni stereotipi o tome da je sjajno biti muškarac. Ne samo da imaju kraće redove pred javnim toaletima, nego i više zarađuju i imaju više samopouzdanja. Međutim, ni njima nije lako…

Predstavljamo vam nekoliko činjenica koje vam mogu promijeniti pogled na muški rod.

1. Prolaze kroz teže odrastanje

Muškarci se čeliče tako što ulaze u sitne kavge sa vršnjacima, a nerijetko i fizičke obračune. Štaviše, dešava se da oni sitniji i stidljiviji bivaju konstantno maltretirani od strane snažnijih dječaka iz škole.

Njihov testosteron im može stvoriti probleme i u kasnijim godinama, jer je odgovoran za pojačanu agresivnost.

Zato nije nikakvo čudo što su muškarci u jednom istraživanju priznali da su više puta tokom života zamišljali da nekog ubijaju. Neki to zaista i učine.

2. Teško kontrolišu nagone

Muškarci su skloniji poremećajima kontrole nagona koji mogu biti odgovorni za alkoholizam, narkomaniju, seksualne devijacije, agresivne ispade, delinkvenciju i probleme sa zadržavanjem radnog mjesta.

Prostitucija je jedan od nekoliko krivičnih djela zbog kojih žene češće bivaju uhapšene, ali se i to dešava samo zato što su muškarci spremniji da plate za seks.

3. Autodestruktivna želja za seksom

U tinejdžerskom dobu i u pedesetim godinama života muškarci su skloni tome da dobijaju nekontrolisanu želju za seksom.

U tim životnim razdobljima u stanju su da na seks pomisle na svakih pet minuta, dok to čini samo 25 odsto onih koji pripadaju starosnoj grupi između 26 i 55 godina.

Kada je čuveni biolog Alfred Kinsi radio njegovo klasično istraživanje seksualnog ponašanja, otkrio je da muškarci češće masturbiraju i da su opasno poliseksualno, što znači da su spremni i na seks sa životinjama.

Još jedna šokantna klasična studija predvođena Klarkom i Hetfildom pokazala je da bi 50 odsto muškaraca bilo u stanju da ode u krevet sa ženom koju prvi put u životu vidi.

4. Žene nemaju razumjevanja za takvu želju

Klark i Hetfild ponovili su slično istraživanje i sa ženama i ispostavilo se da ni jedna ispitanica ne bi pristala na seks sa nepoznatom osobom. Kada biste bilo kojoj nepoznatoj ženi koju smatrate privlačnom rekli da želite da je odvedete u krevet (a koja nije vaša djevojka), možete biti sigurni da ćete je uplašiti, bez obzira na to da li ste privlačni ili ne.

5. Rasipaju se pred drugima

Muškarci obično bolje zarađuju od žena, ali i mnogo više troše. Oni takođe češće rizikuju i ulaze u nesigurne transakcije. Spremni su i na prevare i krađu, što je još jedan razlog zbog kog češće nego žene završavaju u zatvorima.

To dodatno pogoršava njihova stalna motivacija da privuku potencijalne partnerke i za to ne žale novac.

6. Nemaju istu podršku društva kao žene

Muškarci bi voljeli da se druže sa ženama, jer su one otvorenije za razgovor i mogu da pomognu u rješavaju životnih dilema.

Međutim, ženama se ne dopadaju muški drugari koji ne znaju da uzvrate uslugu. Zato se radije druže sa pripadnicama svog pola.

7. Muškarci umiru mlađi

Čak i ako bezbjedno prođu kroz doba adolescencije, izbjegnu zatvor zbog ubistva ili pronevjere novca, ipak umiru prije nego žene.

Isti onaj testosteron koji ih podstiče na iracionalna takmičenja, rizike i seks im istovremeno skraćuje život.

Tome ide u prilog činjenica da oni mnogo više piju i puše nego žene.

 

Informer.ba