Izdvojeno Muzika Showbiz

Album Amy Winehouse najprodavaniji u 21. stoljeću

Album pjevačice Amy WinehouseBack to Black” postao je najprodavaniji album u Velikoj Britaniji u 21. vijeku, saopštila je danas kompanija za muzičke list OCC.

Drugi album pokojne pjevačice ove sedmice je sa 3,26 miliona prodatih kopija premašio izdanje Jemsa Blanta iz 2005. godine “Back to Bedlam“.

Album Amy Winehouse vratio se na na vrh top liste poslije njene smrti 23. jula i zadržao čelnu poziciju pune tri sedmice.

Treći najprodavaniji album u Britaniji u 21. vijeku je “No Angel” pjevačice Dido, iz februara 2001. godine, sa 3,07 miliona prodatih kopija.

Juče je objavljeno da će Tony Bennett nastupiti u čast Amy na predstojećoj dodjeli MTV nagrada ovog vikenda, prenosi BBC.

Njih dvoje snimili su zajedno jazz klasik “Body and Soul” za Benetovu ploču “Dueti 2“, koja će biti objavljena 20. septembra.

Ova pjesma biće objavljena kao singl, a prihod od prodaje biće doniran fondaciji koju je porodica Winehouse osnovala za pomoć ljudima koji pate od ovisnosti.

Ranije ove sedmice porodica Winehouse saopštila je da rezultati toksikološkog pregleda pokazuju da u Amynom tijelu u vrijeme njene smrti “nije bilo ilegalnih supstanci“.

 

Srna/Informer.ba