Film Izdvojeno Showbiz

Almodovar snima film o Đokoviću

Novak Đoković od početka ove sezone pruža vanserijske igre, osvaja trofeje i obara rekorde, što nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa ni čuvenog španskog režisera Pedra Almodovara, koji planira da snimi film o drugom teniseru svijeta.

Almodovar nije siguran da li bi to bio dokumentarni ili igrani film, ali Đokovića vidi kao modernog heroja novog doba.

“Đoković je fenomen u svakom smislu te rječi. Kada ga vidite na prvi pogled djeluje kao obični dečko iz komšiluka, kada ga upoznate shvatite da je vanserijski obrazovan i šarmantan mladić, a tek kada zaigra tenis nastaje prava nevjerica da je jedan takav igrač danas prisutan. Jednostavno, Novak je sinonim za uspjeh i sa 24 godine on je legenda i zaslužuje film. Volio bih da, čim se završi Rolan Garos, nas dvojica sjednemo i dogovorimo se o detaljima“, rekao je Almodovar.

Dvostruki oskarovac boravio je u Madridu, gdje je pratio Novakov put do trofeja i svaki potez teniskog asa pozdravljao aplauzom. Interesantno je da je Đoković toliko oduševio Almodovara da čak nije navijao za svog zemljaka Rafaela Nadala.

”On je sinonim za uspjeh i sa 24 godine je legenda i zaslužuje film. Čim se završi Rolan Garos dogovorićemo se”, rekao Almodovar

Đokovićeva svjetska popularnost neprestano raste, pa mu se izgleda smiješi i filmska karijera. Koliko je popularan među svjetskim zvijezdama potvruđuje i njegova lista fanova na Twitteru, među kojima su i Lady Gaga, Charlize Theron, Will Farrell, Robert De Niro i jedan od Đokovićevih glumačkih favorita Antonio Banderas.

Đoković planira snimanje filmova, snima reklame, ali najbolje u ovom trenutku na svijetu igra tenis.

 

Informer.ba