Izdvojeno Jet set Showbiz

Amela Dervišević opet tužila Dragana Marinkovića Macu

TV voditelju i glumcu Draganu Marinkoviću Maci u januaru su istekle dvije godine uvjetne kazne zbog seksualnog uznemiravanja Amele Dervišević, ali će ovaj slučaj, prema svemu sudeći, imati nastavak na Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Naime, na 47. stranici “Dnevnog avaza” od petka, 15. jula, Kantonalni sud u Sarajevu objavio je javni poziv za Dragana Marinkovića kao stranku na ročište za glavnu raspravu, koja je zakazana za 3. oktobar u 13 sati, a sve radi naknade nematerijalne štete u visini od 30.000 KM.

”Ne znam šta više hoće od mene! Mislio sam da je sve završeno. Na sve ovo vrlo čudno gledam, isto kao i kada sam bio neopravdano optužen. Ne mogu da vjerujem da se ova agonija nastavlja niti da se konstantno ignorira činjenica u vezi sa cijelim slučajem i da sud zatvara oči nad faktografijom. Neka me tuže dokle hoće, neću doći na sud. Žao mi je i Amele Dervišević, koja je dio ove priče” – kaže Marinković.

Tužbu protiv Marinkovića podnijela je Amela Dervišević, koju je 14. decembra 2005. godine na pijaci Ciglane u Sarajevu prolaznik Zdenko Jovanović uhvatio za stražnjicu i za to dobio 20 KM. Novac mu je dao Marinković, a sve za potrebe šoua “One Man Show Niko kao ja” koji je tada radio na OBN-u.

Emisija je prikazana 1. januara 2006., nakon čega je Dervišević podnijela prijavu zbog narušenog ugleda, posebno pred djecom i suprugom, te zbog smanjenog samopoštovanja, samopouzdanja i povjerenja u druge ljude, piše Dnevni avaz.

 

Informer.ba