Film Izdvojeno Showbiz Udarno

Angelina je toliko zavoljela Zanu da joj je namijenila i ulogu u novom filmu ‘Afghanistan story’

Svi se pitaju kako smo se to mi spojili s Angelinom i kakva je bila šefica, ali došlo je do male zabune. Prava šefica na snimanju bila je Zana Marjanović . Ona ima jedno, a Brad drugo Angelinino uho. Komotno je mogla prekinuti snimanje i odlučiti kako dalje. Angelina joj je to dopustila kazavši kako je Zana u pravu. Iznenadilo me kakve su njih dvije postale prijateljice, kazao nam je nakon zagrebačke premijere Goran Kostić, glavni glumac u filmu “U zemlji krvi i meda”.

Nije to bilo tračanje filmske partnerice jer je ona cijelo vrijeme stajala s nama. To je bilo objašnjenje zbog čega je Zana danas postala jedna od najbližih Angelininih suradnica, prijateljica i kako saznajemo, vjerojatno glumica u novom filmu hollywoodske zvijezde koji se već priprema, radnog naslova “Afghanistan story”. Koliko smo vidjeli družeći se glumcima u Sarajevu i Zagrebu prošlog tjedna, kolege na Zanu nisu ljubomorni zbog takvog povlaštenog statusa, piše  Jutarnji.hr

Dapače, svi zajedno uživaju u pažnji koju dobivaju. A Zana ima razloga biti posebno ponosna. Trenutno je najveća balkanska glumačka zvijezda. Svaki njezin korak prati se povećalom, a američki mediji predviđaju joj slavnu budućnost u Hollywoodu. Većinu detalja iz ovog teksta ispričala nam je u dugom telefonskom razgovoru večer prije pariške premijere, uoči zagrebačke, nakon što je u luksuznom hotelu Le Bristol u Parizu završila večeru s Angelinom i njezinim partnerom Bradom.

Sve se dogodilo sasvim slučajno, rekla je Zana o događajima koji su joj ispunili djevojačke snove.

” Početkom jula 2010. moja agentica Kat Gossling pozvala me u London jer me Gayle Stevens, casting agentica, željela upoznati i razgovarati o nekom poslu. Predložila sam da im pošaljem svoju amatersku snimku, neka mi samo kažu što žele jer nisam mogla otputovati odmah budući da sam par dana kasnije, 10. srpnja uoči dan obilježavanja genocida u Srebrenici nastupala u performansu 8372 čiji sam autor.

U London sam, stoga, stigla u ponedjeljak 12. jula navečer, sjećam se kao da je bilo danas. Ugostili su me prijatelji Sanja Novak iz Zagreba i njezin suprug Miki. Iduće jutro na audiciji dobila sam dvije scene na engleskom i nešto vremena da ih uvježbam. Nisam smjela izaći iz agencije već su me smjestili u nečiji ured da se pripremim i izađem kad budem spremna. Kad su me snimili, pozdravili smo se i ja sam se već idući dan vraćala za Sarajevo”, kaže Zana.

Ekipa filma Angeline Jolie na konferenciji za novinare u Sarajevu/ Foto: DEPO PORTAL

Dvije sedmice niko joj se nije javio, a ona je već strahovala kako nije prošla i da je cijeli put bio uzaludan. A onda, jedno jutro, nazvala ju je Gayle, rekla da je u Sarajevu i pozvala je u hotel.

” Čim smo se našle, nakon kratke kurtoazije, iz torbe je izvadila hrpu papira. Bio je to scenarij koji sam odmah morala pročitati pred njom. Ništa nisam smjela iznositi iz sobe, a ona je cijelo vrijeme sjedila uz mene. Moja prva reakcija je bila kako je taj scenarij savršen jer baš govori o Bosni kakvu ja poznajem. Nikad neću zaboraviti njezinu reakciju. Nasmijala se i rekla tek tada kako je taj tekst napisala Angelina Jolie i da će je sad nazvati kako bi nas dvije razgovarale jer i sama Angie želi osobno čuti što ja o svemu mislim. Nisam mogla vjerovati što mi se događa. Gayle je odmah nazvala Angelinu, dala mi svoj mobitel u ruke, a nisam znala što reći.

Prvo što sam rekla, izašlo je potpuno spontano iz mene, pitanje: “Jesi li ti napisala ovaj scenarij?”

Ona mi potvrdila, a ja sam joj čestitala na hrabrosti bez obzira hoću li ja dobiti bilo koju od uloga u ovom filmu.

Taj naš prvi razgovor nije dugo trajao, a na kraju mi je rekla kako je gledala sve moje filmove, oduševila se ulogom Alme u filmu ” Snijeg”. Na kraju je rekla da će uskoro doći u Sarajevo i da ćemo uživo razgovarati i upoznati se. Napominjem, ja tada uopće nisam znala koju mi je ulogu namijenila. Gayle mi je rekla da je sad sve do mene“, otkriva nam Zana.

Prošlo je od tog razgovora tri sedmice, a Zani se opet niko nije javio. Ona nikome nije rekla s kim je pričala i kakva je to bila audicija u Londonu.

” Sva sam gorila od nestrpljenja i morala sam se nekome povjeriti. Rekla sam tek nakon par dana samo roditeljima i cimerici s kojom sam tada živjela u Sarajevu- Bronwyn Birdsall, Australijanki koja mi je i pomogla da odem na spomenutu prvu audiciju u London“, kaže.

“Tri sedmice kasnije, nazvala me agentica Kat i najavila da po mene dolazi auto kako bi me odveo na sastanak. Sve je bilo vrlo tajnovito. Rekla mi je da sam dobila glavnu žensku ulogu u filmu Angeline Jolie. Uzviknula sam tada od sreće. Nitko nije znao da je Angelina u Sarajevu. Dovezli su me u hotel odmah pored sarajevskog aerodroma. Prvo sam upoznala Holly Goline, Angienu partnericu koja me dočekuje na recepciji. Odvodi me u sobu, ja ne znam tko je sve unutra, a dočekuje me Angelina koja mi pruža ruku i prvo kaže: “Imam osjećaj da te znam. Toliko gledam tvoje filmove i fotografije i da zaista osjećam da te poznajem.” Namijenila mi je ulogu Ajle i prije nego li me je upoznala, otkriva Zana.

Prve zadatke koje je dobila bili su tečaj slikanja jer je lik Ajle slikarica u filmu, a upoznavanje s ostalim kolegama ostavili su za kasnije. Ostale glavne glumce, Gorana Kostića i Radu Šerbedžiju, Zana nije upoznala do samog početka snimanja.

magacin kabare

Nakon svega, sada najviše cijeni privatno vrijeme puno više jer ga, kaže, ima jako malo. Porodica joj je na prvom mjestu, a obrazi joj se lagano zarumene kad je pitamo o njezinom dečku, pet godina mlađem sarajevskom redatelju Emiru Kapetanoviću.

S njime se zbližila osnivajući teatarsku grupu Magacin Kabare.

” Poznavali smo se površno, ali tada smo svi radili sve. S Emirom sam nosila plakate i kablove, on je trčao kupovati baterije za mikrofone, zajedno smo osmišljavali projekte. Tokom tog kreativnog stvaranja, rodila se i naša ljubav”, kaže.

” Doveo sam Angelinu, a sada mogu mirne duše nazad u LA. Ona se toliko zbližila sa Zanom da mogu reći kako je sjajno vidjeti tako dobre prijateljice koje i fantastično poslovno surađuju. Bit će tu još svega“, poručio nam je euforično Rade Šerbedžija na kraju zagrebačke premijere, prepustivši Zanu hrvatskom predsjedniku i prvoj dami koji su se s njome željeli fotografirati za uspomenu.

 

Informer.ba