Film Izdvojeno Showbiz Udarno

Angelina Jolie i Brad Pitt danas stižu u Sarajevo

Film “U zemlji krvi i meda”, scenaristički i redateljski prvjenac Angeline Jolie, zabilježit će danas gala premijeru pred sarajevskom publikom u Olimpijskoj dvorani “Zetra”.

Premijeri bi, kako je najavljeno, trebala da prisustvuje i Angelina Jolie u pratnji svoje porodice, te glumačka ekipa predvođena Zanom Marjanović, Vanesom Glođo, Goranom Kostićem i Radom Šerbedžijom, kao i Erminom Bravom, Borisom Lerom, Jasnom Ornela Bery, Erminom Sijamijom i Brankom Đurićem.

Dan uoči dolaska Angeline Jolie u Sarajevo od ranog jutra stotinjak radnika čistilo je snijeg s krovova olimpijske dvorane Zetra u kojoj će se održati premijera filma “U zemlji krvi i meda” koji redateljski potpisuje Jolie.

”Radujemo se njezinu dolasku i sve ćemo učiniti da se osjeća sigurno. Dvorana se ne može urušiti od snijega, ali ćemo ukloniti i najmanju sumnju”, – izjavio  je Vahidin Zuko, direktor Zetre.

Rediteljski i scenaristički debi holivudske dive uzburkao je region, a u Sarajevu i cijeloj zemlji vlada ogromno interesiranje za ovu projekciju, tako da su ulaznice planule. Od jučer ih više nema u prodaji.

Kako je objavljeno na internet stranici MUP-a Kantona Sarajevo, mjere osiguranja odnose se kako na samu manifestaciju, tako i na učesnike, među kojima se očekuje i Angelina Jolie sa svojim partnerom Bradom Pittom, a od momenta dolaska pa do ispraćaja na Aerodrom Sarajevo.

Večer prije dolaska u Sarajevo Angelina je u društvu Brada Pitta i glumca Branka Đurića bila na gala večeri fondacije “Cinema for peace” na kojoj je dobila počasnu nagradu za svoj angažman protiv rata i genocida.

Angelina će u Sarajevo doći sa suprugom Bradom Pittom i šestero njihove djece. S njima dolazi i cijeli tim dadilja, frizerki, kozmetičarki i šminkerica. Očekuje se da će Angelina u Sarajevo sletjeti danas, na dan premijere. Dočekat će je terenci koji će je odvesti do dvorane. Ruta kojom dolazi je tajna, kao i to gdje će odsjesti. Nije poznato hoće li prenoćiti ili će odmah nakon premijere poletjeti u Zagreb.

A. Jolie na Berlinaleu u subotu izjavila je da ima tremu uoči sarajevske premijere te da sigurno neće moći suspregnuti suze.

 

Informer.ba