Izdvojeno Jet set Showbiz

Angelina Jolie oduševljena ”Kraljem Learom” i Brijunima

Proslavljena američka filmska glumica Angelina Jolie u petak navečer je na Malom Brijunu odgledala kultnu predstavu pozorišta Ulysses “Kralj Lear”, nakon čega je u obraćanju novinarima izrazila oduševljenje s predstavom i s ljepotom Brijunskog otoka, najavljujući ponovni dolazak s porodicom.

Nakon predstave u društvu predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i osnivača pozorišta Ulysses Rade Šerbedžije, hollywoodska zvijezda se vrlo prisno i susretljivo obratila novinarima.

“Oduševljena sam predstavom koja razbija okvire klasične predstave. Ambijent u kojem je igrana idealan je za ovo djelo, a Rade Šerbedžija u glavnoj ulozi kralja Leara bio je izvrstan. I inače cijenim njegov rad i drago mi je da sam ga vidjela i u ovoj pozorišnoj ulozi“, kazala je Jolie.

Osobito je istaknula svoje oduševljenje s Brijunima. “Impresionirana sam njihovom ljepotom i puno su ljepši nego što sam očekivala. Moje dvoje djece uživalo je u moru i kupanju i definitivno ću se na Brijune s obitelji ponovno vratiti”, rekla je Jolie te dodala kako su je Brijuni toliko oduševili da će o njihovoj ljepoti pričati svojim prijateljima koje će pozvati da posjete taj rajski otok.

Jolie je rekla kako je i prošlog ljeta htjela doći na Brijune, no da je u posljednji trenutak zbog obaveza morala odustati. Kazala je i kako se u petak odmah po dolasku na Brijune kratko susrela s predsjednikom Josipovićem s kojim je razgovarala o Hrvatskoj i umjetnosti, te o problemu razminiravanja.

“Taj mi je problem poznat s obzirom da imam kuću u Kambodži, ali sam ostala iznenađena saznavši da je problem mina velik i u vašoj zemlji“, kazala je novinarima američka filmska zvijezda.

Predsjednik Josipović je naglasio kako je dolazak Angeline Jolie na Brijune i njezina prisustvo pozorišnoj predstavi velika promocija za Hrvatsku.

“Ona je i poznata humanitarka pa ćemo njezin posjet Brijunima iskoristiti i za razgovore i pomoć oko daljnjeg razminiravanja Hrvatske“, kazao je hrvatski predsjednik.

Oduševljenje dolaskom Angeline Jolie na Brijune, kao posebne gošće pozorišta Ulysses, izrazio je i Rade Šerbedžija koji je govorio o njezinoj ljepoti, ali i o velikoj, otvorenoj, humanitarnoj duši.

Angelina Jolie je inače u Hrvatsku, u najvećoj tajnosti stigla u petak popodne oko 16:30 sati sletjevši privatnim aviononom u pulsku zračnu luku. S njom je stiglo i njezino dvoje djece. Na Brijunima ju je zatim u Bijeloj vili primio predsjednik Josipović sa suprugom
Tatjanom. U subotu ujutro Angelina Jolie će se ponovno susresti s predsjednikom Ivom Josipovićem na radnom doručku, na kojem će biti prisutna i Đurđa Adlešić, kao i predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje. Plan je da se poznata glumica, koja je ujedno i borac za ljudska prava i ambasadorica UNICEF-a, upozna s hrvatskim projektima i problemima mina te da je se pokuša pridobiti da se u njih direktno uključi, prenosi Hina.

Pozorište Ulysses ove je godine svoju sezonu otvorilo premijerom Brechtove predstave “Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija”, a završava je upravo “Kraljem Learom”, predstavom s kojom je to pozorište 2001. godine počelo svoje djelovanje a koju je u proteklih 10 sezona vidjelo više od 22 hiljade gledatelja. Predstavu je režirala Lenka Udovički, a na čelu vrhunske glumačke ekipe je Rade Šerbedžija u ulozi kralja Leara.

Informer.ba