Izdvojeno Jet set Showbiz

Arduana: Nisam prevarila Al’Dina, zovite mu psihijatra!

Arduana Pribinja Kurić sinoć je, isprovocirana strašnim događajem, prvi put odlučila progovoriti o drami kroz koju prolazi posljednjih sedmica

 Dosad nije komentirala optužbe supruga o bračnoj nevjeri. Šutjela je i kada je bilo veoma teško ostati suzdržan. Rekla je za Dnevni avaz da je Al’Dino uzeo djecu bez pitanja i ikakve najave.

“- Kada smo se čuli, rekao mi je da će ih vratiti na benzinsku pumpu u Velešićima u 17.30 sati. Tokom razgovora me i strašno vrijeđao, i to pred djecom. Tvrdio je da djeca neće sa mnom, da neće da se vrate. Tražila sam da razgovaram s njima i, kada su me čuli, rekli su da hoće. Uvrede koje je izgovorio ne mogu vam ponoviti pred djecom “- rekla je za Avaz Arduana.

Ona ističe da najstrašnije priče pred djecom sluša neko vrijeme i da se nadala da će Al’Dino to proći i da će se smiriti zbog sinova.

” Opsovao mi je mrtvu majku i njene kosti u grobu! Dao mi je jedno dijete, a drugo je ostalo u autu. ošla sam za njim i otvorila zadnja vrata. Ušla sam da uzmem Haruna, a Ishak je ostao vani. Al’Dino je krenuo voziti. Vrištala sam da zaustavi auto i da nam je drugo dijete na cesti. Jedna noga mi je bila van auta. Pokušala sam ga spriječiti. To je bila prirodna reakcija majke kojoj je život djeteta bio ugrožen”- potresno za Dnevni avaz priča Arduana.

Iscrpljena dodaje da užas traje više od dva mjeseca i da je suprugu dala vremena da shvati šta radi.

“- Ovo je previše za jednog čovjeka da trpi! Nikada ga nisam prevarila. Bole me sve priče koje idu uokolo. Sve veoma teško podnosim, jer će moje dijete za pet godina znati na internetu naći šta je babo pričao o mami. Nemam pravo uništiti viziju idealnog oca zbog djeteta. Ne smijem bilo šta loše reći o njihovom babi” – kaže Arduana.

Voditeljica ističe da je sve što je trpjela sedam godina u braku privatna stvar i da to ne mora dijeliti sa svijetom.

” Niko me nije natjerao na brak. To je bila velika ljubav. Šta sam proživjela i šta sam trpjela, to nije za javnost. Nisam uradila ništa što on govori. Nisam uprljala obraz ni svoj, ni svoje djece, ni prezime. Vjerujem da istina mora isplivati, kad-tad. Trudila sam se biti dobra majka i dobra supruga i njemu najbolji rpijatelj. Ovo nisam zaslužila” – otvorena je Arduana.

Ona dodaje da joj još nije jasno zašto Al’Dino sve ovo radi i šta je ovdje povrijeđeno.

” Je li sve ovo prefantastično da bi bila reakcija jednog racionalnog čovjeka?! Stvarno ne znam. Voljela bih da konsultirate za ovaj slučaj neuropsihijatra. Ljude koji se bave strukom i koji mogu prokomentirati cijeli slučaj. Toliko je stvari iznio u javnost da vrlo lako mogu napraviti realan profil njegove ličnosti” – ističe Arduana Pribinja Kurić.

Arduana dodaje da nije podnijela zahtjev za razvod, jer centar za socijalni rad nije završio postupak posredovanja.

” Taj postupak je u toku. Kao i tužba za uvredu časti, za povredu digniteta i sve ostalo što ovaj slučaj zahtijeva” – pojasnila je za Avaz Pribinja Kurić.

 

Informer.ba

10 Comments

Click here to post a comment
  • Draga Arduana, zao mi je sto ti se sve ovo desava. Nadam se da ces uz pomoc svojih prijatelja i porodice uspeti da se resisi ovog groznog muza koji sa svojim lazima povredjuje svoje sinove pre svega, a i tebe. Tesko ti je, ali prebrodices ti ovo i zelim ti mnogo srece.

  • I ja sam ubijeđena da je covjek psihicki bolesnik. Zelim im lagan razvod zbog djece, ali, kroz njegove histericne napade na Arduanu, i sama sam zakljucila da je njemu gore sto su mu “eventualno” nabijeni rogovi, nego sto mu se brak raspada. Zasto je njegov brak doveden u ovo stanje, neka se i on dobro zapita. Pa ne moze ni on redovno “jahati” tudje supruge, a kada je njegova u pitanju, onda drvlje i kamenje na nju. Ocito da ne zali ni djecu, nego samo gleda kako da joj se osveti kroz medije. Za mene je on jedan obicni jadnik, psihopata kojemu je povrijeđena sujeta.

  • Draga Arduana ja ti se divim kako sve ovo podnosiš koliko si jaka svaka ti čast. Nedavno sam skota vidjela u čaršiji i došlo mi je da mu prođem i pitam ga kako ima obraza izaći među narod al opet skontah on je ipak mentalno neuravnotežena ličnost. Draga Arduana želim ti svu sreću i puno snage i sabura da ovo izguraš do kraja neće ti biti lako al izdrži i ja sam majka i razumijem koliko će ti biti teško zbog djece al najvažnije je da djeca ne trpe. Za mene si ti jedna brižna majka,jedna jaka žena koja ima i obraz i čast i ti si neko ko zaista zaslužuje poštovanje. Budi jaka i želim ti sve najljepše.

  • Moja Arduana pa zar ranije nisi mogla skontati da je PACIJENT…..Nego cuvaj se ti njega da nebi kao onaj pjevac cini mi se da se zvao Mino sto je ostavio djevojku u invalidskim kolicima pa on robija u NJemackoj……Ova psina od tvog ex muza je sklona tome vidi se po ludjackom bolesnom pogledu.

  • SABUR Istina ce izaci na vidjelo i ti ces sigurno dobiti djecu nije narod lud a ni sudije samo sabur a na lazi nemoj šutjeti reci nek narod zna!!!!!!!!!!!

  • I sama sam prosla isto…Razliciti zivoti,razliciti brakovi, razlicite osobe, ali kada gube objekat za izivljavanje onda su svi isti…Vjerujem da je ova zena zrtva dugogodisnjeg zlostavljanja od od strane svoga “divnog” muzica..Aldinu je ovo treci brak, i oni malo bolje upuceni znaju da je i svojoj drugoj zeni na slican nacin pokusao ukaljati obraz i ocniti je…Bilo bi jako lijepo kada bi ta gospodja oglasila u medijima i iznjela svoje misljenje o ovoj situaciji…Zao mi je Arduane, jer je godinama zivjela u iluziji da ce se gospodin promjeniti, ali je navedeni pod majcinom skutom i svaka promjena je nemoguca…Takodje bi bilo jako lijepo da se jave sve one djevojke sa kojima je javno varao Arduanu.Ja znam cak dvije, ali radi njih i njihovih zivota necu da ih imenujem.Da razmislja o svojoj djeci nebi dozvolio da se zena sa njima potuca po nekim iznajmljenim stanovima, nego bi ih ostavio u prostoru u kom su i do dana razdvajanja boravili… Zena u podstanare, a gospodin jos i hajku na nju…Ne ide to Aldine lutko tako…Da sam na njenom mjestu oderala bih ga kao jarca, a naknadu od tuzbe bi placao dok je ziv…

  • sama sam prosla isto…Razliciti zivoti,razliciti brakovi, razlicite osobe, ali kada gube objekat za izivljavanje onda su svi isti…Vjerujem da je ova zena zrtva dugogodisnjeg zlostavljanja od od strane svoga “divnog” muzica..Aldinu je ovo treci brak, i oni malo bolje upuceni znaju da je i svojoj drugoj zeni na slican nacin pokusao ukaljati obraz i ocniti je…Bilo bi jako lijepo kada bi ta gospodja oglasila u medijima i iznjela svoje misljenje o ovoj situaciji…Zao mi je Arduane, jer je godinama zivjela u iluziji da ce se gospodin promjeniti, ali je navedeni pod majcinom skutom i svaka promjena je nemoguca…Takodje bi bilo jako lijepo da se jave sve one djevojke sa kojima je javno varao Arduanu.Ja znam cak dvije, ali radi njih i njihovih zivota necu da ih imenujem.Da razmislja o svojoj djeci nebi dozvolio da se zena sa njima potuca po nekim iznajmljenim stanovima, nego bi ih ostavio u prostoru u kom su i do dana razdvajanja boravili… Zena u podstanare, a gospodin jos i hajku na nju…Ne ide to Aldine lutko tako…Da sam na njenom mjestu oderala bih ga kao jarca, a naknadu od tuzbe bi placao dok je ziv…

  • …. nije ni njoj mane …utegnuta bula u pantolama pucaju na njoj ..otkud znate ko je upravu…