Muzika Showbiz

Autopsijom nije utvrđen uzrok smrti Amy Winehouse

Autopsijom posmrtnih ostataka pjevačice Amy Winehouse nije utvrđen uzrok njene smrti, te su potrebni dalji toksikološki testovi, izjavio je danas zvaničnik policije.

Predstavnik Metropoliten policije rekao je da su za utvrđivanje uzroka smrti poznate pjevačice, koja je u subotu pronađena mrtva u svom stanu u Londonu, neophodni dodatni toksikološki testovi i da rezultate očekuju za dvije do četiri sedmice, prenio je AP.

Prethodno su iz policije rekli da su ispitali mjesto gdje je pronađena 27-godišnja Amy i da nisu otkrili ništa sumnjivo.

Pjevačica Amy Winehouse umrla je sama u svom krevetu, njeno tijelo je pronađeno nakon šest sati, a policija nije pronašla drogu u kući, prenijeli su danas britanski mediji.

Poslednja osoba sa kojom je Amy tog dana (u subotu) razgovarala bio je njen tjelohranitelj, kome je oko 10 sati ujutro rekla da joj se spava i da želi malo da prilegne. Kasnije, oko 16 sati, ona je pronađena mrtva, piše britanski list ”Sun”.

U uviđaju ljekari su naveli da je pjevačica mrtva već nekoliko sati. Neimenovani izvor iz policije rekao je da droga nije nađena ni na jednom spratu kuće. ”Doktor je bio srećan zbog njenog stanja kada je otišao od nje u petak uveče. Za manje od 24 sata, ona je bila mrtva”, rekao je neimenovani izvor za britanske medije.

Pjevačica je imala redovne kontrole zbog problema sa drogom i alkoholom. Veče prije smrti, ona se vidjela sa svojim doktorom, koji je provjerio njeno stanje. Ona je to veče bila ”čista”.

Izvor je još napomenuo da će se tačan uzrok njene smrti znati kada policija dobije rezultate toksikoloških testova ,”što može trajati nedeljama”.  ”Amy je bila u svojoj kući, a pronašao ju je njen tjelohranitelj, koga smo unajmili prije nekoliko godina”, izjavio je predstavnik za medije i prijatelj pjevačice Kris Gudman.

“Istraga o okolnostima njene smrti se nastavlja. U ovoj ranoj fazi slučaj se tretira kao neobjašnjiv i nije bilo nikakavih hapšenja u vezi s tim incidentom”, rekao je novinarima policijski oficir Ray Coli. “Svjestan sam izvještaja koji ukazuju na smrt uslijed pretjerane doze narkotika, ali ponavljam da nije bilo obdukcije do sada, i da ne bi bilo moguće spekulisati o uzroku smrti”, kazao je on.

Časopis “People” je ranije pogrešno objavio da će pjevačica biti sahranjena u nedjelju.

U međuvremenu, u medijskim izvještajima pojavile su se brojne spekulacije od toga da je za njenu smrt direktno odgovoran ”jak koktel” nekoliko narkotika koje je kupila od lokalnog dilera u petak uveče, do toga da je pjevačica bila u teškom stanju zbog raskida veze sa Regom Trevisom (34).

“Daily mail” navodi da je Amy navodno veoma pogodilo to što je Reg odbio njenu ponudu za brak i prekinuo vezu sa njom nekoliko dana pošto je prošlog mjeseca pjevačica krenula na još jednu rehabilitaciju radi odvikavanja od narkotika.

Britanski tabloid piše da je Reg bio jedan od brojnih njenih prijatelja koji su pokušavali da joj pomognu, ali da ju je ostavio pošto je shvatio da ne može da se kontroliše.

Roditelji žele da sahrane Amy prije rezultata obdukcije

Roditelji preminule pjevačice Amy Winehouse žele svoju kćerku što prije da sahrane, jer tako nalaže jevrejski običaj, prenijeli su danas mediji.

Iako će ljekari početi obdukciju danas poslije podne, a rezultati se mogu čekati i mjesec dana, prema jevrejskim zakonima, tijelo pokojnika mora da se sahrani što prije.

Winehouse je pronađena mrtva u subotu, što znači da sahrana može da se odloži najkasnije do sutra, tako da će ožalošćeni članovi porodice imati dovoljno vremena da se okupe i pripreme sve što je potrebno za sahranu.

 

Informer.ba