Izdvojeno Kultura Muzika Showbiz

Bajaga & Instruktori 14. decembra u Domu mladih

U Domu mladih u Sarajevu će u petak 14. decembra sa početkom u 21.00 sat biti održan koncert grupe Bajaga & Instruktori u povodu izlaska njihovog albuma “Daljina, dim i prašina“, koji je objavljen u junu ove godine.

Bajaga & Instruktori je grupa koja je svojim višegodišnjim plodnim stvaralaštvom zaradila kultni status među rock and roll publikom u zemljama bivše Jugoslavije.

Iza Momčila Bajagića – Bajage i njegove ekipe nalazi se gotovo 20 godina djelovanja na muzičkoj sceni ovih prostora, tokom kojih su snimili devet samostalnih albuma i realizirali nebrojeno mnogo veoma kvalitetnih muzičkih projekata.

Njihov posljednji koncert u Sarajevu desio se 7. jula ove godine u sklopu Sarajevo Music Stagea, kada su svojim bogatim repertoarom u “sitne” sate oduševili do posljednjeg mjesta ispunjen Dom mladih.

Ulaznice za koncert grupe Bajaga & Instruktori 14. decembra mogu se u pretprodaji, na platou KSC Skenderija i biletarnici BKC-a, nabaviti po cijeni od 15 KM, dok će na sam dan koncerta koštati 20 KM.

Sponzori koncerta su Happy :))), Royal, Lutrija BiH, Hotel Holiday Inn, te Edukacijski fakultet Travnik. Medijski pokrovitelji su BHRT, Antena Sarajevo, Metromedia, Klix.ba, Slobodna Bosna, Gracija i Sarajevo Navigator.

Fena/Informer.ba