Muzika Showbiz

Banja Luka: Danas koncert Kineskog etno-orkestra

Kineski etno-orkestar „NanJing“ u nedjelju će se predstaviti banjalučkoj publici kroz muziku, pjesmu i ples izvođača koji uživaju značajnu reputaciju u Kini i inostranstvu. 

Karakteriše ga snažan stil kineske etno-muzike, nastupi puni tamošnjih lokalnih odlika i savremenog duha.

Ansambl kineske instrumentalne muzike prikazat će kinesku proslavu festivala, izvedbom “Pjesme radosti“ dočarat će karakteristike juga, ali i muzički opisati kinesku tradicionalnu svadbenu scenu.

Banjalučkoj publici predstavit će se i gudački kvintet da bi u numeri “Sretna noć“ pokazali čudan zvuk koji daju različiti muzički instrumenti kad se sviraju uz posebne vještine, realistično imitirajući radost noćnih scena i pokazujući pozitivno raspoloženje ljudi.

Profesionalni kineski etno-orkestar “NanJing“, koji se predstavio u više od 20 zemalja svijeta, dočarat će i muziku koja prikazuje sjećanja  umjetnika na prekrasan krajolik, blage i lijepe melodije, ali i kroz muziku fascinatnu sliku drevnog grada NanJinga na proljetnoj kiši.

“NanJing“ etno-orkestar osnovan je 1986., i jedan je od utjecajnih profesionalnih orkestara koji izvode etno-instrumentalnu muziku u Kini.

Gostovanje ovih umjetnika u Banjoj Luci organizira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji s Ambasadom Kine u Bosni i Hercegovini.

 

Fena/Informer.ba