Film Izdvojeno Showbiz

Bata Živojinović se ženi

Bata Živojinović se nakon 57 godina veze odlučio oženiti. Iako ima 78 godina, glumac ne misli da je kasno da pred oltar odvede svoju Julijanu, to jest, od milja Lulu. “Tačno je, ženim se. S Lulom, naravno. Bio bi red poslije tolikih godina da se vjenčamo, ali ne znam kako bi se ona mogla odjenuti. Neće valjda vjenčanicu u sedamdesetoj?”, rekao je Bata  Press.

Bata je veliki vjernik pa mu je stalo do crkvenog vjenčanja. “Znate i sami da naša crkva ne priznaje brak sklopljen kod matičara, a ja, kao vjernik koji poštuje Srpsku pravoslavnu crkvu i našu vjeru, želim to obaviti pred svećenikom i Bogom. Svjestan sam da nisam u braku dok to ne uradim i u crkvi”, dodaje glumac.

Bata i Lula još nisu odredili tačan datum, ili ga ne žele otkriti, ali znaju da će svadba biti u njegovom rodnom selu Koraćici. “Vjenčat ćemo se jednog jutra kad ustanemo malo ranije“, smije se glumac te dodaje kako oko svadbe neće raditi veliku pompu i cirkus, već će to obaviti u krugu najuže porodice i prijatelja. Planira i momačku večer: “Normalno. Osjećam se kao mladić, jedino se neću napiti, jer ne želim prekršiti obećanje koje sam davno dao da više nikada neću piti”.

 

Informer.ba