Lifestyle Showbiz

Besparica ne mora da uništi ljubav

Kada bjeda zakuca na vrata, ljubav izlazi na prozor, to je stara izreka. Ali ako vam je zaista stalo do muškarca sa kojim ste, a ne samo do dobrog provoda, finansijska kriza ne bi trebalo da bude znak da je vašoj vezi odzvonilo. Ako on vrijedi, budite tolerantni, strpljivi i poslušajte naše savjete.

PODRŽITE GA, ALI NEMOJTE DA GA PREVIŠE TETOŠITE
Vaš dasa se vjerovatno osjeća mizerno zbog praznog džepa, a možda čak i malo neprijatno. Nemojte da mu bude još gore tako što to konstantno pominjete, pa makar samo zato što želite da ga utješite. Ne stavljajte sav finansijski teret na svoja leđa osim ako ste zajedno dovoljno dugo i možete sa sigurnošću da tvrdite da bi on učinio isto za vas. Možete mu ležerno pomenuti neki poslovni angažman ili forvarfovati e-meil za konkurs, ali ne pretvarajte se u njegovu mamu.

SMISLITE KREATIVNE IZLASKE
Neki momci su skloni da bacaju novac na izlaske i kad ne mogu da to sebi priušte jer se plaše da ne iznevjere vaša očekivanja ili zbog ponosa. Zato smislite večernju zabavu za vas dvoje koja ne košta gomilu novca: besplatni koncerti na otvorenom, šetnje u prirodi, dobar film kod kuće, zajedničko kuhanje… Nemojte mu reći “Imam ideju kako da se jeftino provedemo” jer je samo pominjanje budžeta za njega posipanje soli na ranu. Kako da se poslije toga dobro provedete?

BEZ TRETMANA TIŠINOM
Ako ste se već dogovorili da djelite troškove života, nemojte sad odjednom da sve odluke preuzimate na sebe. Dogovarajte se sa njim kako da platite račune, šta bi mogli da kupite i kako da uštedite da vam ostane neki euro na kraju mjeseca. Ideja zajedničkog života jeste da podržite jedno drugo i kada su vremena dobra i kada su loša, a ovo je test posvećenosti.

PLANIRAJTE PROSLAVE SHODNO SITUACIJI
Ako već znate da će večera u restoranu ili kokteli u fensi klubu sa vašim prijateljima za njega učiniti da se on oseća neprijatno, izađite bez njega. recite da je to noć za “provod djevojaka” ili preskočite izlazak. Ako već priželjkujete da ga naučite da razmišlja o vašim osejćanjima prije nego što vas odvuče na nekakvo okupljanje gde ćete se osjećati loše, trebalo bi da pokažete kako se to radi sopstvenim primjerom.

PAZITE ŠTA GOVORITE
Loša finansijska situacija privlači svađu kao magnet, ali svaki put kada počnete da se ljutite, sjetite se nečeg lijepog, izbrojte do deset i ugrizite se za jezik. On će posebno biti nervozan, ali razumite da je malo muškaraca koji nemaju nikakav problem sa tim da ih žena izdržava. Nemojte da zateknete sebe kako govorite nešto otrovno i bezosjećajno zbog čega ćete požaliti. Način na koji se ponašate u teškim vremenima mnogo govori o vašem karakteru. Stalno pominjanje stvari koje biste voljeli da uradite samo da imate novca je dobar način da kažete “Ja sam samoživa i nisam spremna za vezu“. Ako vas nije dovoljno briga za njega da sagledate širu sliku, a ne samo trenutne nevolje, onda zaista nema ni potrebe da se oboje mučite.

 

Smedia/Informer.ba