Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Brak pretvara žene u alkoholičare?

Alkoholna pića nam uvelike pomažu u potrazi za partnerom: Muškarcima daje hrabrost da priđu ženi, a ženama povećava toleranciju na glupe ulete.

Američko sociološko društvo ovih je dana objavilo rezultate svojeg najnovije istraživanja, koje pokazuje zanimljive rezultate. Žene u braku piju češće od onih neudanih, a muškarcima se apetit za alkoholom smanjuje kada uđu u brak.

Stranica HowAboutWe provela je i svoje malo istraživanje temeljeno na ovim otkrićima, pa su tako ustanovili da su brakovi u kojima žena pije više od muškarca sretniji od onih u kojima je situacija obrnuta. Obuhvaćeno je 120 ljudi, a rezultat je slijedeći: Najviše piju žene koje su udane, a nakon njih dolaze razvedeni muškarci.

Zlobnici će reći da su ove kategorije najzastupljenije zbog toga što alkoholom pokušavaju proslaviti svoju sreću: Žene zbog dobrog ulova, a muškarci zbog činjenice da su se riješili velikog tereta. Znanstvenici dodaju da je ovakva struktura alkoholiziranja prisutna zbog utjecaja partnera, pa tako muškarci piju manje zbog toga jer im žene to brane, a žene često i preuzimaju hobi svog muža i piju zajedno s njim, prenosi Index.hr

Informer.ba