Film Izdvojeno Showbiz

Branko Đurić Đuro: Čuvao sam Angelininu tajnu o njenom dolasku

Šarmantni Branko Đurić Đuro kojem je pripala jedna od uloga u rediteljskom prvijencu Angeline JolieU zemlji krvi i meda‘ u intervjuu za hrvatski Story otkriva kako je izgledalo njegovo druženje sa holivudskom divom na Brionima. Đuro priča kakav odnos je izgradio sa popularnom Angelinom, ali i kako je čuvao informaciju o njenoj posjeti Hrvatskoj.

Da li je ovo bio vaš prvi susret nakon snimanja filma ‘U zem­lji krvi i meda’?

Ne. Vidjeli smo se prije nekoliko mjeseci u Los Angelesu, kada sam bio na tonskom snimanju za film. Tada smo pogledali i prvu projekciju filma i družili se desetak dana“.

Da li vam je Angelina najavila dolazak na Brione?

Pisala mi je deset dana prije do­laska i rekla kako bi voljela da se vidimo na Brionima. Naravno, čuvao sam tu tajnu o njenom dola­sku i nisam rekao nikome osim mojoj ženi Tanji. Čak ni najbližim prijateljima. Prošle godine, kad je željela da posjeti Brione, sve je propalo jer su svi saznali za to i zavladalo je preveliko interesovanje, pa njen dolazak nije bio moguć“.

Story: Kako vam se sviđa film?

Vidio sam film, ali još uvijek vam, nažalost, ne mogu govoriti o tome. Premijera je predviđena za decembar“.

Jeste li u međuvremenu Angelina i vi postali prijatelji?

Znate i sami kako je teško reći da ste prijatelj s nekim s kim se poznajete godinu dana. Ali moram priznati da mi je jako bliska, draga, simpatična i da dugo nisam upoznao tako neposredne i dobre ljude kao što su ona i Brad“.

Koja vam se njena osobina najviše svidjela?

Iskrenost, jednostavnost i beskrajna briga za druge uvijek me iznova oduševe“.

Koliko njeno interesovanje znači za ove prostore?

Mislim da su Rade Šerbedžija i njegov Ulysses ovim potezom napravili veliku stvar za Hrvatsku. Družio sam se predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i njegovom suprugom Tanjom i oni su me takođe jako impresionirali. Čini mi se da su se on i Angelina dobro skužili i da će sigurno naći pravi način za humanitarnu saradnju“.

 

Story/Informer.ba