Izdvojeno Muzika Showbiz

Bregović rođendan slavi u Sarajevu, na koncertu ”Bijelo dugme” i Severina

Goran Bregović će 62. rođendan proslaviti 24. marta u sarajevskoj dvorani „Zetra“. Tim povodom će organizovati spektakularan koncert koji će predstavljati cjelokupnu karijeru najpoznatijeg balkanskog muzičara. Bregović će na koncertu imati i brojne goste, a prema pisanju  “Blica”, na njemu će nastupiti i pjevačica Severina Vučković.

Za svoj 62. rođendan Brega planira da u sarajevskoj dvorani Zetra okupi i trojicu pjevača Bijelog dugmeta Željka Bebeka, Mladena Vojičića Tifu i Alena Islamovića!

Goran Bregović će koncert održati zajedno sa svojim  Orkestrom za svadbe i sahrane.

Bregović je, doduše, rođen 22. marta, ali će rođendansko slavlje pomjeriti za dva dana.

”Brega želi da u svom gradu proslavi 62. rođendan i tako je na koncert pozvao brojne prijatelje, drage ljude, saradnike… Između ostalih namjerava da pozove sva tri pjevača Bijelog dugmeta da mu se pridruže na sceni Zetre. Ukoliko pristanu Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović će nastupiti u dijelu programa koji nosi naziv “Bijelo dugme za kafane”. U tom dijelu izvode se hitovi “Dugmeta”, ali u aranžmanima prilagođenim za Orkestar za svadbe i sahrane’‘ – otkriva Faruk Drina, producent koncerta.

”U pitanju je rođendanski koncert Gorana Bregovića, a ne okupljanje „Bijelog dugmeta“ kako neki misle. Njemu je rođendan 22. marta, ali smo koncert malo pomjerili zbog vikenda. Vjerujte mi, cijela država će biti na njemu. Na ovom koncertu učestvovaće Bregini prijatelji i saradnici, a Brega lično mi je garantovao da će Tifa, Alen i Bebek nastupiti zajedno, iako nisu u dobrim odnosima. Ali je Goran iznad svega toga’‘ – rekao je Faruk Drina.

Bebek, Tifa i Islamović su u svađi, kako tvrdi naš sagovornik, zbog Rake Marića.

Severini će to vjerovatno biti prvi nastup poslije porođaja

”Raka je moj dobar prijatelj, ali Goran sa njime više ne sarađuje, tako da to nije problem. Nastupiće i Severina, ja sam se sa njom čuo i sve smo dogovorili, rekla je da će nastupiti sigurno. Severinu je konkretno predložio sam Bregović. Rekao mi je da može da dovede i “Gipsy Kings”, ali ja na tome nisam insistirao. Goran se trenutno nalazi u Irskoj, gdje završava album “Šampanjac za Cigane”, koji će biti predstavljen u okviru koncerta za njegov šezdeset drugi rođendan, prvo ide u Los Anđeles, pa u Rio de Žaneiro i onda pravac Sarajevo”, objašnjava Faruk.

Za koncert u Sarajevu, koji će biti održan tek za više od dva mjeseca, već je rezervisano preko 2.000 karata, a popularnost tog projekta samo raste.

Iako još nije krenula prodaja ulaznica za Bregovićev koncert u Sarajevu vlada veliki interes.

Ulaznice za parter su 10 maraka, a za balkon i tribine 20.

Za posjetioce su spremljena brojna iznenađenja. Tako će sve ženske osobe koje se zovu Dženana, što će dokazati ličnom kartom, imati poseban VIP tretman – slobodan ulaz, nesmetano kretanja u svim zonama Zetre, a na ulazu će im biti uručen specijalni poklon.

 

Informer.ba