Izdvojeno Muzika Showbiz

Brucošijada u Domu mladih, sviraju ‘Rigorozni’ i ‘Zabranjeno pušenje’

Brucošijada se organizira sa ciljem da se studenti koji su tek upisali fakultet, brucoši, okupe na jedno mjesto gdje će imati priliku da se međusobno upoznaju, druže i zabavljaju uz popularnu muziku današnjice. To je također idealna prilika da se studenti relaksiraju prije obaveza koje ih čekaju u akademskoj godini. Na Univerzitetsku brucošijadu su pozvani studenti brucoši svih fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Jedan od ciljeva je i da se stane u kraj komercijalnim brucošijadama koje organiziraju pojedinci sa ciljem lične finansijske koristi” – navodi se u saopćenju SPUS-a.

Ukupan broj brucoša koji će biti pozvani na brucošijadu je približno 5.000 koliko se i upisalo ove akademske godine na Univerzitet u Sarajevu, a 3.000 karata će biti pušteno u prodaju.  Planirano je da se brucošijada održi na popularnom i tradicionalnom mjestu okupljanja mladih, Domu mladih u kompleksu Skenderija. Glavni bend koji će nastupiti na brucošijadi je popularna sarajevska grupa „Zabranjeno pušenje“, a kao predgrupa će nastupiti bend „Rigorozni“,prenosi Depo.

Prodaja karata počinje danas na štandovima Studentskog parlamenta ispred katedrale i gradske tržnice po cijenama od 7 KM za brucoše i 10 KM za ostale zainteresovane, a iste će se moći nabaviti u periodu od 11 do 16 sati. Univerzitetska brucošijada u organizaciji Studenstskog parlamenta će biti događaj kojeg će studenti dugo pamtiti i planirano je da organizacija ovog eventa postane tradicionalna.

 

Informer.ba