Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Čega se žene plaše u seksu?

1. Opterećenost spoljašnjim izgledom

Umjesto da uživaju i opuste se, neke žene, prije svega s manjkom samopouzdanja, za vrijeme predigre i samog seksa razmišljaju kako izgledaju. Opterećivanje s celulitom i prekomjernom težinom i spoljašnjim izgledom uzrokuje to da su žene neopuštene te da ne uživaju, što šteti seksu.

Razmišljanje o manama, o nesavršenostima tijela uništava nam seksualni užitak. Osjeća ćete se seksi i privlačno tek kada uistinu počnete da volite svoje tijelo takvo kakvo je. Naravno da se o svom tijelu treba brinuti, no dok postižete idealne mjere, kilaže i ostalo svejedno probajte da se opustite i jednostavno uživate. Muškarci uglavnom ne traže savršeno tijelo i izgled nego ženu koja zna da uživa u čarima seksualnoti i golotinje.

2. Što misli o mojoj vagini?

Ovo je čest seksualni strah, opterećivanje s izgledom i ukusom vagine. Pogotovo kod mlađih žena koje još nisu sigurne i imaju premalo iskustva kakva bi trebalo da bude “idealna vagina“. To je opet opterećivanje s idealom koji ne postoji. Muškarci vole prirodan miris vagine, važno je samo da je čista i uredna, što ne znači nužno bez dlaka.

3. Kako ga seksualno zadovoljiti?

Kako zadovoljiti muškarca nije jednostavno pitanje, sve se razlikuje od osobe do osobe. Neki vole grublje neki nježnije. Ali postoje stvari s kojima ne možete pogriješiti a to su oralno zadovoljavanje i draženje celog tijela. Ne zaboravite na to da je ljudsko tijelo jedna velika erogena zona, zato se ne bazirajte samo na penisu i bradavicama.

Ako niste sigurne, pitajte njega ili jednostavno pratite njegovu reakciju. Ako nešto budete radile pogrešno sigurno će vas upozoriti. Ako se previše zamarate s njim kako zadovoljiti njega, same ćete zaboraviti da uživate.

4. Zašto seks ponekada boli?

Uzrok može biti psihički, kao što je strah prije prvog seksa ili analnog seksa, jer tada još nismo opušteni i očekujemo bol. Iako poslije prvog seksa većina žena malo krvari to ne smije da ih odvrati od seksa.

Kada je u pitanju bol, koji se često pojavljuje u sredini menstrualnog ciklusa, odnos za neko vrijeme prekinite i nastavite nježnije. Uzrok bola može da bude pregrub seks, često su uzroci zdravstvene prirode – npr. ciste ili upale.

5. Strah od (ne) željene trudnoće

To je seksualni strah koji ne prolazi s odrastanjem i zato se tiče žena svih starosnih grupa koje su seksualno aktivne. Ipak su u seksu najopuštenije žene srednjih godina zato što su najiskusnije i zato što znaju da je mogućnost začeća manja. Metoda prekinutog snošaja je najrizičnija i nesigurna, ukoliko ne želite da zatrudnite tada koristite primjerenu kontracepciju.

Potpuno drugačiji strah javlja se kod žena koje silno žele i očekuju trudnoću. Ukoliko je beba u planu ne opterećujte se idealnim vremenom, temperaturom i rasporedom seksa uopšteno. Jer preveliki pritisak oko toga čini seks rutinom i nečim što se mora, a ne užitkom. Za vrijeme seksa se posvetite jedno drugome i ne očekujte da ćete kad ste zamislili da imate djete ostati trudne sutra, strah je uništavač užitka, zato se opustite, savjetuje Inimate Medicine.

 

Smedia/Informer.ba