Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Čitanje ljubavnih romana može upropastiti vaš brak

Ljubavni romani, omiljeno štivo brojnih pripadnica ljepšeg pola, glavni su krivac što žene na muško-ženske odnose, veze i ljubav gledaju kroz “ružičaste” naočale, upozoravaju psiholozi.
Britanska psihologinja Susan Quilliam, specijalizirana za rješavanje problema u vezama, navodi kako fikcija koju se koristi u ljubavnim romanima može upropastiti brak, potaknuti vas na ljubavnu aferu, a čak i dovesti do neželjene trudnoće.

U tekstu objavljenom u British Medical Journalu, Quilliam pojašnjava da žene mahom imaju problem s odvajanjem romantične fikcije od stvarnog života. “Gutačice ljubavnih romana”, tvrdi Quilliam, zbog malo romantike ušutkavaju glas razuma, a sve samo kako bi i same proživjele neku od fiktivnih situacija iz knjiga.
Vodeći britanski izdavač ljubavnih romana, Mills & Boon, na ove je navode psihologinje Susan Quilliam uzvratio sljedećim odgovorom: “Romantična fikcija služi za bijeg iz svakodnevnog života i nije vodič kroz realnost. Naši čitatelji su dovoljno inteligentni da shvate razliku”.Slažemo se sa “Mills & Boon-om”, no da li su baš svi čitatelji sposobni da shvate razliku?

Bum/Informer.ba