Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Crvenokose imaju najviše seksa

Plavuše se možda bolje zabavljaju, ali crvenokose imaju više seksa.

Navodno, postoji nekoliko razloga za to, kažu njemački istraživači: crvena kosa je rijetkost, živahna je (sama boja provocira i uzbuđuje muškarce više od bilo koje druge) i podsvjesno ukazuje na mladost i plodnost.

Što je najbolje od svega, boja je ta koja privlači partnere a ne genetika, tako da djevojka može da izvuče sve gorepomenute koristi i jednostavnim farbanjem, ako želi.

Studiju je sproveo prof. dr Verner Habermel, seksualni naučnik iz Hamburga, proučavajući seksualne živote stotina Njemica i poredići ih sa njihovom bojom kose.

„Istraživanje je pokazalo da su vatrene crvenokose zaista dorasle reputaciji koja ih prati. Seksualni životi žena sa crvenom kosom su očigledno aktivniji od ostalih; one imaju više partnera i češći seks od prosjeka”.

Habermel je dodao da žene koje se farbaju u crveno šalju signal da traže partnera. „Svaka žena koja je u stabilnoj vezi i odluči da se ofarba u crveno želi da dečku stavi do znanja da je nesrećna i da će da potraži nešto bolje”.

Psihologinja Kristine Bumans smatra da možda nije stvar u ženama već u muškoj percepciji: „Crvena je simbol strasti i kad muškarac vidi crvenokosu pomisliće da se sreće sa ženom koja se ne folira pa neće s njom okolišati kad je riječ o seksu”.

B92/Informer.ba