Lifestyle Showbiz Udarno

Da li (bi)ste vi ikada platili za seks?

Prostitucija ne samo da je najstariji zanat, već je i jedna od rijetkih profesija koja će, po svemu sudeći, uvijek biti aktuelna. Zašto je to tako? Odgovor je jednostavan – uvijek će biti onih koji će htjeti da plate za seksualne usluge

Ako pitate muškarce da li bi platili za seksualne usluge, vjerovatno bi svi rekli da im je to ispod časti, ali činjenice govore drugačije. Saznajte koliko muškaraca koristi usluge prostitutki.

U proteklih pet godina, oko 3,6 odsto muškaraca je koristilo usluge prostitutki, a svaki deveti muškarac je to učinio najmanje jednom u životu, pokazala je anonimna studija Univerziteta u Londonu na više od 6.000 muškaraca.

Prema toj studiji, prostitutke najčešće iznajmljuju uspješni poslovni ljudi starosti od 25 do 34 godine koji nemaju stalnu partnerku, piše Daily Mail.

– Ovi rezultati razbijaju predrasudu o tome da su najčešće mušterije prostitutki stariji i usamljeni muškarci, već prije mlađi muškarci koji su uopšteno skloniji riskantnom ponašanju, poput prekomjernog konzumiranja alkohola i korišćenja droge – rekao je autor studije, dr Kat Merker.

Osim toga, istraživanje pokazuje da muškarci koji su plaćali za seks imaju dvostruko veće šanse da dobiju neku polnu bolest. Oni tokom života, u prosjeku, imaju oko 32 seksualne partnerke. Plaćanje za seks je aktivnost koju će mnogi praktikovati na putovanjima u inostranstvu, a najčešće u Evropi (Amsterdam) i Aziji (Bangkok).