Izdvojeno Muzika Showbiz

Dino Merlin demantuje: Nisam Ceci napisao pjesmu “Kukavica”

Poštovano uredništvo,

Cijeneći ulogu i značaj koji će Bečki dnevnik Jovana Divjaka imati u dokumentovanju recentne bosanskohercegovačke historije, želio bih ispraviti netačne podatke u ovom tekstu koji se tiču mene.

U pedesetom nastavku svog Dnevnika, pod nazivom “Lice i naličje generala” koji je u Oslobođenju objavljen 24. septembra, Jovan Divjak citira tekst sa portala Peščanik, u kojem, između ostalog, piše: “Kad ga je u avgustu 1995. godine Karadžić smijenio zbog nesposobnosti, Mladić je zaprijetio pobunom vojske i naroda, pa je Karadžić povukao naredbu. Obožavaoci Cece su u Frankfurtu 2007. godine na koncertu skandirali “RaaatkoMlaaadić”. Bilo je to dok je sa samo jednim dugmetom u rasponu između pupka i vrata pevala “Kukavicu”, za koju je tekst napisao Edin Dervišhalidović (Dino Merlin), autor prve himne BiH.

Želim naglasiti da ja nisam autor teksta za pjesmu “Kukavica”. Moj profesionalni angažman sa pjevačicom Cecom Veličković započeo je i završio 1991. godine. Ko je autor teksta pjesme “Kukavica”, lako se može provjeriti.

Iskreno se nadam da je do navedene materijalne greške došlo nenamjerno, i u cilju ispravnog informisanja javnosti, smatram priličnim da se ova ispravka objavi u istoj rubrici Oslobođenja u kojoj se potkrala greška.

Lijep pozdrav,

Dino Merlin

 

Oslobođenje/Informer.ba