Izdvojeno Jet set Showbiz

Dino Merlin: Drago mi je što sam se sreo sa Tadićem

Popularni muzičar Dino Merlin rekao je da mu je drago što se susreo sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, izjavila je danas predstavnica za štampu Merlinovog tima Vesna Andrea Zaimović.

Zaimovićeva je prenijela da je susret Tadića i Merlina u Sarajevu protekao u prijatnoj, prijateljskoj atmosferi i razgovoru o muzici i sportu, što su Tadićevi hobiji.

Tadić, koji je u srijedu boravio u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, proveo je više od sat i po u bašti hotela ”Evropa”, u nezvaničnom razgovoru sa trojicom poznatih Sarajlija – Merlinom, Halidom Bešlićem i fudbalskim stručnjakom Ivicom Osimom.

Merlin je tom prilikom poklonio Tadiću ploču – kolekcionarsko izdanje svog posljednjeg albuma, koje je štampano u samo nekoliko primjeraka.

Zaimovićeva je dodala i da je popularni muzičar medijima rekao da je Tadića upoznao prošle godine, i da mu je drago što ga je ponovo sreo, s obzirom da je riječ o državniku čiji su ciljevi usmjereni ka budućnosti, saradnji između država i prosperitetu u cijelom regionu, prenosi Tanjug.

Tadiću, inače rođenom u Sarajevu, uručen  je u okviru posjete orden Evropskog pokreta u BiH.

 

Informer.ba