Izdvojeno Muzika Showbiz

Dino Merlin i “Sarajevska kocka” zajedno na Eurosongu

Predstavnik Bosne i Hercegovine na 56. takmičenju za najbolju pjesmu Evrope Dino Merlin , u Dusseldorf će pored dobre pjesme i želje za što bolji plasman, ponijeti i “Sarajevsku kocku”, zvanični suvenir Općine Stari Grad.

Naime, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, primio je danas u svom kabinetu Dinu Merlina i njegovog menadžera Asima Kraljića i tom prilikom su dogovoreni detalji ove saradnje. “Sarajevsku kocku”, suvenir koji je odraz tradicije i kulture, historijske i materijalne baštine Starog Grada, naš predstavnik će pokloniti ostalim delegacijama, učesnicima Eurosonga 2011. u Dusseldorfu (Njemačka). Promotivni materijal sadrži i multimedijalni CD “Dobrodošli u Stari Grad”, sve zajedno prikladno upakovano u papirnu vrećicu sa motivom Sebilja i grbom Općine Stari Grad Sarajevo.

Dini Merlinu, koji prema mnogim procjenama ima dobre šanse za pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu, “Sarajevska kocka” se izuzetno dopala, te je izrazio komplimente njenom autoru Aidu Rifatbegoviću. Također, naš priznati umjetnik, nije krio zadovoljstvo zbog saradnje sa Općinom Stari Grad i načelnikom Hadžibajrićem. U maniru pravog profesionalca, Dino i njegov tim su Načelniku poklonili promotivni materijal koji će ponijeti u Dusseldorf: kompilacijski CD, bilježnicu i šolju sa sloganom “Love in rewind”, te bedževe i okvire za sliku, sve u prigodnom pakovanju sa “ 10 zapovijedi pjesme Love in rewind”.
Načelnik Ibrahim Hadžibajrić je zaželio našem “čarobnjaku” sretan put i dobar plasman u nadi da će mu baš “Sarajevska kocka” donijeti sreću i približiti duh našeg grada ostatku Evrope.
Prema nezvaničnim procjenama, pjesmu “Love in rewind”, kojom će Dino Merlin predstavljati BiH na ovogodišnjem Eurosongu u Dusseldorfu, do sada je na YouTube-u pogledalo više od milion i 400 hiljada ljudi