Izdvojeno Muzika Showbiz

Dogodio se i prvi američki “Big 4” koncert

Ono što su Europljani vidjeli prošle godine, a što im se sprema i na ovoljetnim festivalima, ovoga vikenda doživjeli su američki metalci.
Metallica, Slayer, Megadeth i Anthrax održali su zajednički koncert, po prvi puta u povijesti tog kontinenta i SAD-a. Osim bombastičnih set-lista (koje donosimo u nastavku), ponovno su se na bini družili gotovo svi tokom obrade “Am I Evil” na što je Lars dodao: “Bilo bi presebično da smo ih pozvali gore odsvirati neku stvar od Metallice! Ipak, za nadolazeće koncerte se nadam da ćemo pronaći još poneku drugu stvar. Tom Araya je spominjao ‘The Four Horsemen’, ali jednostavno mi se ne čini u redu svirati našu stvar.”
Koncert je posjetilo oko 50.000 fanova, a prije samog nastupa svi članovi velike četvorke dobili su priznanja za dvostruko platinastu prodaju prošlogodišnjeg DVD-a “The Big Four: Live from Sofia”. Također, zanimljivo je što se, barem privremeno, Slayeru pridružio i oboljeli Jeff Hanneman i to na dvije zadnje stvari njihovog seta – “South of Heaven” i “Angel of Death”. Nije mu trebalo dugo da iza pozornice izjavi: “Mislim da sam trenutno najsretniji čovjek na svijetu!” Ostatak koncerta je, za razliku od Zagreba, odradila nova-stara zamjena Gary Holt.